انواع دوربین مداربسته
انواع دوربین مداربسته که امروزه در مدل ها و کاربردهای مختلف تولید میشوند باید بسته به نوع کاربری ما انتخاب و استفاده شوند. در صورتیکه قصد دارید با انواع دوربین های مداربسته آشنا شوید، با ما در این مقاله همراه باشید.
معرفی و آشنایی با دوربین مداربسته
یکی از ساده ترین و راحت ترین راه های ایجاد امنیت، استفاده از دوربین مداربسته (CCTV) است. شما می توانید برندهای بسیار زیادی از دوربین مداربسته را در کشورمان مورد مشاهده قرار دهید که هر یک از آنها با استفاده از فناوری و تکنولوژی روز دنیا، متفاوت ترین و باکیفیت ترین دوربین مداربسته را طراحی کرده و آن را در اختیار مشتریان خود قرار میدهند.
در جهان دوربین مداربسته را بر اساس ویژگیهای ظاهری و نوع تکنولوژی تقسیم بندی میکنند. این تقسیمبندیها عبارتند از:
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس تکنولوژی
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس بدنه
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس نوع لنز
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس کیفیت تصاویر
- انواع دوربین مدار بسته بر اساس محل نصب
انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی
دوربین های مداربسته بر اساس نوع تکنولوژی بکار رفته در آنها، به سه دسته تقسیمبندی میشوند. 1. دوربین مداربسته آنالوگ. 2. دوربین مداربسته تحت شبکه. 3. دوربین مداربسته
1. دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین های مدار بسته آنالوگ اولین نوع دوربین بودند که طراحی و مورد استفاده قرار گرفتند. در این نوع دوربین ها، سیگنال ها به صورت آنالوگ و با سرعت پایین ارسال میشوند. بهمین علت تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته آنالوگ، کیفیت پایینی دارد. این نوع دوربین ها به دستگاه DVR و با استفاده از کابل کواکسیال متصل میشوند.
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ:
- قیمت پایین
- سادگی و راحتی نصب
- تنوع زیاد
معایب دوربین مداربسته آنالوگ:
- کیفیت پایین تصاویر
- تاخیر زیاد در ارسال تصاویر
- امکان ایجاد نویز روی تصاویر بخاطر استفاده از سیگنال آنالوگ
- نامناسب برای استفاده در مکان های پر رفت و آمد و شلوغ
- نامناسب برای استفاده در مکان های با نور کم
- نامناسب برای استفاده در مکان هایی با مسافت زیاد
2. دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP
دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP از جدیدترین انواع دوربین مداربسته هستند. این دوربین ها از امواج دیجیتال برای انتقال داده استفاده میکنند. بطوریکه تصاویر را به کدهای 0 و 1 تبدیل میکنند و آن را به سمت دستگاه NVR از طریق کابل شبکه یا اینترنت ارسال میکنند. دوربین مداربسته تحت شبکه به دو دسته، باسیم و بیسیم تقسیم بندی میشوند.
مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP
- کیفیت بالای تصاویر
- سرعت بالای انتقال تصاویر
- امکان ارسال تصاویر از طریق بستر اینترنت
- امکان ارسال همزمان تصویر و صدا
- قابلیت تشخیص چهره
معایب دوربین مداربسته تحت شبکه یا IP
- قیمت بالا
- محدودیت استفاده از پهنای باند
3. دوربین مداربسته HD
عبارت HD مخفف واژه high definition closed-circuit است. این نوع دوربین ها کیفیت تصویربرداری بسیار بالایی دارند. بهمین دلیل میتوان از آنها در مکان های حساس مثل بانک و طلافروشی و … استفاده کرد. این دوربین ها با تغییر در فرکانس خروجی میتوانند کیفیت تصاویر ضبط شده را افزایش دهند.
دوربین های HD به انواع مختلف AHD ،HDTVI ،HDCVI و HDSDI تقسیمبندی میشوند و میتوان آنها در هر دو حالت آنالوگ و تحت شبکه میتوان مورد استفاده قرار داد.
انواع دوربین مداربسته بر اساس بدنه
دوربین های مدار بسته به لحاظ شکل فیزیکی بدنه انواع مختلفی دارند. انواع دوربین مدار بسته بر اساس بدنه، به 10 دسته کلی تقسیم بندی میشود که در اینجا قصد داریم به تفضیل به آن بپردازیم.
1. دوربین های مداربسته دام
این مدل از دوربین ها به شکل گنبد بوده و می توانید به راحتی در زیر سقف مورد نصب قرار داد. از مهمترین کاربردهای مربوط به این دوربین مداربسته، می توان به استفاده در فروشگاه ها، منزل، اداره ها و مترو اشاره کرد. این دوربین ها قابلیت چرخش دارند و توسط اپراتور میتوان زاویه دید آنها را تغییر داد.
از مهمترین ویژگی های این دوربین این است که بخاطر داشتن زاویه دید 360 درجه، سارقان متوجه زاویه دید اصلی این دوربین نمی شوند. در این نوع دوربین بیشتر از لنزهای WIDE با فاصله کانونی 3 الی 4 میلیمتری استفاده میشود.
2. دوربین های مداربسته بولت
شکل و ظاهر مربوط به این مدل از دوربین مداربسته، مکعبی بوده و مناسب برای محیط های بیرونی می باشد. مقاومت بدنه این مدل از دوربین بالا بوده و می توانید تحت هر شرایط آب و هوایی مورد استفاده قرار دهید.
این دوربین ها قالبا دارای دید در شب هستند و قابلیت تصویر برداری در فواصل دور را هم دارند. این دوربین ها قابلیت چرخش ندارند و فقط میتوانند از یک نقطه ثابت فیلم میگیرند.
3. دوربین های مداربسته باکس
یکی از پرکاربردترین مدل های دوربین مداربسته را دوربین های باکسی شکل داده اند که مناسب برای استفاده در موارد صنعتی می باشند.
4. دوربین های مداربسته گردان
این مدل از دوربین مداربسته، شباهت بسیار زیادی به دوربین مداربسته دام داشته و می تواند حرکات چرخشی و زوم را انجام دهد. مهمترین ویژگی این دوربین ها قابلیت پریست PRESET است. با استفاده از این ویژگی میتوانید بصورت زمانبندی شده از بخش های مختلف یک محوطه تصویربرداری کنید. دوربین مداربسته گردان را با نام های اسپید دام یا PTZ نیز معرفی میکنند.
5. دوربین مداربسته سی مونت (C-MOUNT)
دوربین سی مونت یکی از خاصترین دوربین مداربسته است. این دوربین قابلیت تغییر لنز را دارد و افرادی که از آن استفاده میکنند میتوانند به راحتی با تغییر لنز دوربین، گستره دید و کیفیت تصویر دریافتی را تغییر دهند.
6. دوربین مداربسته مینیاتوری یا پین هول
از کوچکترین مدل های دوربین مداربسته می باشد که برخی از افراد این مدل از دوربین ها را با اسم، پین هول می شناسند. شما می توانید مدرن ترین انواع این دوربین ها را به راحتی از همین وب سایت شرکت فنی پویان مورد مشاهده قرار دهید.
7. دوربین مداربسته چشم ماهی
از دیگر بهترین مدل های دوربین مداربسته می توان به دوربین های چشم ماهی اشاره کرد که زاویه مربوط به دید این تجهیزات، بسیار گسترده بوده و از کاربرد بالایی برخوردار می باشد. این دوربین ها دارای زاویه دید 360 درجه هستند و میتوانند در کار چند دوربین را باهم انجام دهند.
8. دوربین مداربسته حرارتی
این نوع دوربین ها از طریق دریافت اشعه مادون قرمز و گاها فرابنفش کار میکنند. بطوریکه اشعه مادون قرمز ساطع شده از موجودات زنده را دریافت و از طریق الگوریتم های شبیه سازی تصویر آنها را به رنگهای قابل تشخیص برای ما تبدیل و به نمایش در میآورند. این دوربین ها بیشتر در امور نظامی و یا مناطق بسیار حساس کاربرد دارند. این دوربین ها بسیار هزینه بالایی دارند و در بازار قابلیت خرید و فروش ندارند.
9. دوربین مداربسته دید در شب
دوربین مداربسته دید در شب یا مادون قرمز (فروسرخ) یکی از پر کاربردترین انواع دوربین مدار بسته است. در این نوع دوربین ها چراغ های مادون قرمزی تعبیه شده است. این چراغ ها در زمان تاریکی روشن میشوند و با انتشار نور مادون قرمز و دریافت و آشکارسازی این نور، از محیط اطراف خود تصویر برداری میکنند. این نوع دوربین ها برای مکان های کم نور بسیار مناسب هستند و میتوانند فواصلی تا 18 متر را تصویر برداری کنند.
10. دوربین مداربسته روز و شب
این نوع دوربین ها کیفیت بسیار خوبی دارند بطوریکه میتوان در طول شبانه روز ، از آنها تصاویر باکیفیت و خوبی را دریافت کرد. این نوع دوربین ها معمولا نور مادون قرمز ندارند. اما از آنجا که فرایند جمع آوری نور در این دوربین ها بسیار بهینه شده است، قابلیت این را دارند تا در مکان های با نور کم هم تصاویر واضح و خوبی ارائه دهند. سیستم جمع آوری نور این نوع دوربین ها قالبا با افزایش سطح دیافراگم نور ورودی و استفاده از لنز محدب در دریچه ورودی نور بهینه سازی میشود.
انواع دوربین مداربسته بر اساس نوع لنز
افرادی که قصد دارند تا یکی از مدرن ترین و بهترین انواع دوربین ها را تهیه و خریداری کنند، می توانند به نوع لنز این تجهیزات نیز توجه لازم را داشته باشند و از این طریق بهترین انواع دوربین مدار بسته را در سبد خرید خود قرار دهند. همچنین مدل های دوربین مداربسته بر اساس نوع لنز را می توان در موارد زیر تقسیم بندی کرد:
1. دوربین مداربسته با لنز ثابت یا Fixed Lens
فاصله ی کانونی مربوط به این مدل از دوربین ها، ثابت مقدار آن 2 یا 4 یا 6 یا 8 یا 12 است. قیمت این دوربین ها بسیار ارزان تر از مدلهای دیگر می باشد. اگر شما هم قصد دارید تا از دوربین مداربسته در مکان هایی با حساسیت کمتر استفاده کنید، می توانید خرید این دوربین را در اولویت های خود قرار دهید.
2. دوربین مداربسته با لنز متغیر یا Vari-focal Lens
اگر می خواهید که دوربین ها فاصله کانونی خود را با سوژه ی مدنظرتان کم و زیاد کند، می توانید از دوربین مداربسته با لنز متغیر استفاده کنید. در این مدل از دوربین مداربسته، تغییرات فاصله ی کانونی به صورت دستی و یا از طریق گوشی انجام می شود و شما می توانید از قابلیت تنظیم فوکوس نیز بهره مند شوید.
3. دوربین مداربسته متغیر خودکار یا Vari-focal Motorized Lens
جالب است بدانید که ساختار مربوط به دوربین های Vari-focal Motorized شباهت بسیار زیادی را به دوربین مداربسته با لنز متغیر Vari-focal دارند. اصلی ترین تفاوت میان این دو دوربین را نحوه ی تغییر دادن فاصله ی کانونی دوربین ها شکل داده است به طوری که در دوربین مداربسته متغیر موتورایز، فاصله ی کانونی به شکل اتومات و خودکار تنظیم می شود. البته قیمت مربوط به این مدل از دوربین مداربسته بسیار گران تر از دیگر مدل های دوربین مداربسته می باشد.
انواع دوربین مداربسته بر اساس کیفیت تصاویر
در بررسی مدل های دوربین مداربسته، می توانیم به کیفیت تصاویر ضبط شده توسط دوربین ها اشاره کرد. به طوری که امروزه یکی از مهمترین و بارزترین مشخصه های خرید یکی از باکیفیت ترین مدل های دوربین مداربسته را کیفیت مربوط به این محصولات امنیتی شکل داده است. اگر شما هم قصد دارید تا مناسب ترین و ایده آل ترین این تجهیزات را تهیه نمایید، بهتر است که به کیفیت دوربین ها توجه لازم را داشته باشید. از مهمترین دوربین های مداربسته بر اساس کیفیت تصاویر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دوربین های یک مگاپیکسل:720*1280
- دوربین های دو مگاپیکسل:1080*1920
- دوربین های سه مگاپیکسل:1536*2048
- دوربین های چهار مگاپیکسل:1440*2560
- دوربین های پنج مگاپیکسل:1920*2536
- دوربین های هشت مگاپیکسل: 2160*3840
کیفیت مربوط به دوربین مداربسته در واقع همان قدرت رزولوشن تصاویر می باشد. افراد می توانند با توجه به محلی که می خواهند از این تجهیزات استفاده کنند، مناسب ترین کیفیت و رزولوشن را انتخاب نمایند. برای مثال اگر قصد دارید تا در طلافروشی خود از بهترین مدل های دوربین مداربسته استفاده کنید، بهتر است که دوربینی را در اولویت های خود قرار دهید تا رزولوشن بالایی را داشته باشد.
انواع دوربین مدار بسته بر اساس محل نصب
دوربین ها بر اساس محل نصبشان به دو دسته دوربین های ایندور (فضای داخلی) و دوربین های آوتدور (فضای خارجی) تقسیم بندی میشوند. از جمله دوربین های ایندور میتوان به دوربین مداربسته دام یا چشم ماهی و … اشاره کرد. از جمله دوربین های آوتدور هم میتوان به دوربین های گردان، دوربین مداربسته بولت و غیره اشاره نمود.
قیمت مربوط به مدل های دوربین مداربسته
یکی از مهمترین آیتم هایی که در خصوص خرید و استفاده از مدل های دوربین مداربسته وجود دارد، قیمت مربوط به این تجهیزات امنیتی می باشد. توجه نمایید که قیمت مربوط به هر یک از مدل های دوربین مداربسته با یکدیگر بسیار متفاوت بوده و شما می توانید با در نظر گرفتن قدرت مالی و بودجه ای که در اختیارتان دارید، مناسب ترین و بهترین این دوربین ها را تهیه نمایید. آیتم ها و المان های بسیار زیادی در قیمت مربوط به مدل های دوربین تاثیرگذارند که از مهمترین این آیتم ها، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع دوربین مداربسته
- کیفیت مربوط به لنز دوربین مداربسته
- تکنولوژی بکار رفته در طراحی و ساخت دوربین مداربسته
- گارانتی مربوط به دوربین مداربسته
- نحوه نصب و راه اندازی مربوط به دوربین مداربسته
حال شما نیز می توانید با کیفیت ترین و مدرن ترین این تجهیزات امنیتی را تهیه نموده و آن را با خیال راحت مورد استفاده قرار دهید. البته توصیه می کنیم که برای نصب دوربین مداربسته مدنظر خود، حتما با همکاران ما در آموزشگاه فنی پویان در ارتباط باشید.