مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای
آموزش یکی از مقدمات و ملزوماتی است که برای کسب هر گونه مهارتی ضرورت دارد. البته این آموزش باید به شکلی درست و حساب شده صورت پذیرد تا بیشترین کارایی و اثر بخشی را از خود به جای بگذارد. مربیگری یکی از مهارتهایی است که افراد زیادی آن را به عنوان یک حرفه انتخاب میکنند و به آن علاقه زیادی نیز دارند. مربی به فردی گفته میشود که دارای مهارت و تواناییهای خاص و ویژهای باشد و بتواند در یک مرکز آموزشی در ِسمَت مربیگری فعالیت کند و آموختههای خود را در اختیار دیگر هنرجویان قرار دهد. مربیان باید علاوه بر این که از توانمندیهای خاص رشته مربوطه برخوردار باشند، از قوانین و مقررات خاصی تبعیت کنند. آیا دوست دارید با مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای بیشتر آشنا شوید؟ برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه میکنیم تا انتهای محتوا با سایت فنی پویان همراه باشید.
دوره مربیگری فنی و حرفهای چیست؟
مهارتهای لازم برای تبدیل شدن به یک مربی فنی و حرفهای کدامند؟
برای این که بتوان به یک مربی حرفهای تبدیل شوید علاوه بر این که باید با مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای آشنا باشید، باید مهارتهای خاصی در شما وجود داشته باشد که در این قسمت به برخی از آنها اشاره میکنیم.
از جمله مهارتهای لازم برای وارد شدن به حرفه مربیگری فنی و حرفهای، داشتن مهارت و توانایی لازم برای استفاده از امکانات کمک آموزشی است. برای وارد شدن به حرفه مربیگری، لازم است که فرد توانایی کافی را برای تنظیم و همچنین طراحی برنامههای آموزشی داشته باشد. یک مربی حرفهای باید توانایی تجزیه و تحلیل و همچنین ارزیابی شاگردان را داشته باشد. داشتن مهارت کافی برای اجرای دوره آموزشی نیز از دیگر قابلیتهایی است که باید در وجود فرد علاقهمند به مربیگری دیده شود.
از دیگر مهارتهای ضروری برای تبدیل شدن به یک مربی حرفهای توانایی برای طرح کردن سؤال و نمره دادن میباشد. لازم است که یک مربی حرفهای آگاهی و شناخت کافی را نسبت به آزمونهای رسمی و همچنین غیر رسمی داشته باشد و بتواند آنها را به خوبی تجزیه و تحلیل کند.
مهارت دیگری که شما را به دریافت کارت مربیگری نائل میسازد، توانایی در استفاده و بهرهگیری از مدرنترین روشهای آموزشی میباشد. در صورتی که هر یک از این مهارتها را در وجود خود مشاهده میکنید، میتوانید با طی کردن مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای، به یک مربی حرفهای و بینظیر تبدیل شوید.
با وظایفی که بر عهده مربی فنی و حرفهای است، آشنا شوید
مربیان فنی و حرفهای در تمامی آموزشگاهها دارای وظایفی هستند که در این قسمت به آنها اشاره میکنیم. این وظایف و مسئولیتها باید در چهارچوبی که توسط آموزشگاه تعیین میشود، اجرا شود. متقاضیان و علاقهمندان به حرفه مربیگری بعد از این که دورههای مربوطه را بگذرانند و مدرک مربیگری خود را دریافت کنند، میبایست با اصول و وظایفی که برایشان در نظر گرفته شده کاملاً آشنا شوند.
یکی از وظایفی که بر عهده یک مربی فنی و حرفهای قرار دارد، مشورت با مسئولین در واحدهای آموزش است تا بتوانند عملکرد و کارایی بهتری را ارائه دهند.
از دیگر وظایف مربی برقراری ارتباط اثر بخش با هنرجویان و تلاش برای بهبود روند آموزش است. یک مربی حرفهای باید بر روند حضور و غیاب هنرجویان نظارت داشته باشد و گزارشات مربوطه را به مدیران ارائه دهد. از دیگر وظایفی که بر عهده یک مربی قرار دارد، ایجاد انگیزش در هنرجویان و محیط کلاس میباشد. یک مربی حرفهای باید دانش خود را بهروز نگه دارد و این هم یکی دیگر از وظایفی است که بر عهده مربی فنی و حرفهای قرار دارد.
مزایای دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای
در این قسمت از محتوا قصد داریم به این سؤال که در ابتدا نیز به آن اشاره شد بپردازیم. خیلی از شما که علاقهمند به حرفه مربیگری هستید دوست دارید با مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای آشنا شوید.
فردی که علاقهمند به حرفه مربیگری است لازم است ابتدا در حوزه و حیطهای که قصد دارد تدریس کند، اموزش و تخصص کافی را کسب کند. در مرحله بعد لازم است که فرد متقاضی دوره آموزشی مربیگری که با عنوان پداگوژی نیز شناخته میشود را در حوزه و رشته مرتبط بگذراند. بعد از آن نوبت آن است که فرد متقاضی در آزمون مربیگری شرکت کند و در آزمون تئوری و عملی نمره قبولی را کسب کند. در این شرایط میتواند مدرک مربیگری فنی و حرفهای یا همان پداگوژی را دریافت کند.
آیا میدانید کلاسهای مربیگری در کجا و چگونه برگزار میشوند؟ کلاسهای مربیگری در آموزشگاههای فنی و حرفهای برگزار میشوند. برگزاری این کلاسها به دو شکل حضوری و آنلاین امکانپذیر است. البته برای کسب تخصص در برخی از رشتهها لازم است که کارآموزان در کلاسهای حضوری شرکت کنند.
متقاضیان برای دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای باید دارای چه شرایطی باشند؟
در این قسمت قصد داریم به شرایطی که یک فرد متقاضی باید دارا باشد تا بتواند مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای را پشت سر بگذارد و در نهایت کارت خود را دریافت کند، میپردازیم.
- برای اخذ کارت مربیگری، سن فرد متقاضی باید ۱۸ سال تمام باشد.
- فرد متقاضی میبایست از سلامت جسمی و روحی و روانی کامل برخوردار باشد.
- حداقل تحصیلات برای اخذ مدرک مربیگری فنی و حرفهای، دیپلم میباشد.
- نداشتن هر گونه سابقه کیفری از شروط اصلی برای دریافت این کارت است.
- ارائه مدرک گواهی عدم اعتیاد از ملزومات محسوب میشود.
- برخورداری از کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت، برای آقایان الزامی است.
ویژگیهای یک مربی خوب
بهترین آموزشگاه برای گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای باید دارای چه شرایطی باشد؟
انتخاب یک مؤسسه خوب از مهمترین مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای محسوب میشود. زیرا در صورتیکه انتخاب نامناسبی صورت پذیرد، علاوه بر از دست دادن زمان و انرژی، هزینه خود را نیز از دست میدهید. در این قسمت قصد داریم به ویژگیهایی که یک مؤسسه خوب باید دارا باشد بپردازیم.
یک مؤسسه خوب که دورههای مربوط به مربیگری فنی و حرفهای را ارائه میدهد باید بتواند از حضور اساتید توانمند بهرهمند شود. از دیگر مشخصات یک مؤسسه خوب این است که به شکلی پروژهمحور و عملی به تدریس و آموزش مفاهیم و اصول بپردازد. لازم است که برای موفقیت در این زمینه، به سرفصلهای آموزشی که در مؤسسه تدریس میشود توجه کند. در این شرایط است که میتوانید دوره مورد نظر را با اثر بخشی گذرانده و به دریافت مدرک مربیگری فنی و حرفهای نائل شوید.
مزایای گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای
افراد زیادی در اطراف ما هستند که در رشته و یا حرفه خاصی مهارت دارند و دوست دارند که این مهارت خود را به دیگران هم آموزش بدهند. فردی که به مربیگری فنی و حرفهای علاقهمند است باید علاوه بر این که بر دانش تخصصی خود تمرکز میکند، روشها و مهارتهای تدریس را نیز بیاموزد. در این قسمت قصد داریم تا به مزایای گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای بپردازیم.
یکی از مزایای گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای این است که فرد بر فن تدریس کاملاً مسلط میشود و میتواند با موفقیت و اقتدار یک کلاس درس را خوب مدیریت و کنترل نماید.
از دیگر مزایای گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای، اخذ مدرک معتبر و بعد از آن اشتغال و کسب درآمد است.
چگونه به یک مربی فنی و حرفهای خوب تبدیل شویم؟
یکی دیگر از مزایای گذراندن این دوره این است که فرد متقاضی میتواند وام خود اشتغالی گرفته و یا در صورت تمایل برای خود مجوز کسبوکار دریافت کند. در کل میتوان گفت که با دریافت مدرک مربیگری فنی و حرفهای این امکان و شانس برای فرد وجود دارد تا در شغل دلخواه خود فعالیت کند و در این شغل پیشرفت خوبی داشته و در نتیجه درآمد بالایی را از آنِ خود کند.
با گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای، فرد متقاضی میتواند نیازهای آموزشی را درک کند و بدین ترتیب زمینه لازم را برای رشد و ارتقای کارآموزان خود فراهم کند. طراحی و طرح درس از دیگر مزایای گذراندن این دوره محسوب میشود. تمامی این مهارتها در کنار هم میتواند از شما یک مربی کار بلد و حرفهای بسازد.
سخن پایانی
در این محتوا به مراحل دریافت کارت مربیگری فنی و حرفهای و اهمیت و مزایای این دوره پرداخته شد. همچنین در این محتوا بیان کردیم که دارا بودن چه شرایطی برای دریافت این کارت ضروری است. در صورتی که به حرفه مربیگری علاقهمند هستید باید دورههای آن را در مراکز و مؤسسات معتبر بگذرانید تا بتوانید کارت مربیگری خود را دریافت کنید و بعد از اشتغال به درآمد خوبی دست یابید.
برای انتخاب یک مؤسسه خوب برای گذراندن دوره مربیگری فنی و حرفهای به هیچ عنوان عجله نکنید و تمامی جوانب را به خوبی بسنجید تا بتوانید نتیجه مثبت و قابل قبولی به دستآورید. سایت فنی پویان با دارا بودن اساتید توانمند و کاربلد توانسته دورههای مربیگری فنی و حرفهای را برگزار کند و متقاضیان بسیار زیادی نیز موفق به دریافت کارت مربیگری و مشغول به کار شدهاند. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید نسبت به انتخاب یک مؤسسه خوب برای گذراندن این دوره اقدام نمایید و به هدف مورد نظرتان دست یابید.