نحوه هواگیری شوفاژ، رادیاتور در هشت مرحله
پکیج و شوفاژهای متصل به آن ها یکی از لوازم بسیار مهم هستند که به ما کمک می کنند محیط خانه و محل کار خود را گرم نگه داریم. با این حال ممکن است به دلایل مختلفی سیستم عملکرد خوبی نداشته باشد و اگر هوا بسیار سرد باشد این مسئله برایتان دردسر ساز خواهد شد. یکی از مشکلاتی که ممکن است پیش آید عدم گردش آب گرم در شوفاژها است. در ادامه به علت بروز این مشکل و نحوه هواگیری شوفاژ می پردازیم .
نحوه هواگیری شوفاژ و رادیاتور در منزل
یکی از دلایل به گردش درنیامدن آب در شوفاژ، حبس شدن هوا در داخل آن ها است که مانع از جریان یافتن آب می شود. برای تخلیه ی هوای موجو در شوفاژ باید آن ها را هوا گیری نمایید. خوشبختانه این مشکل به راحتی برطرف می شود. فقط کافیست نحوه هواگیری شوفاژ را بلد باشید.
برای یادگیری نحوه هواگیری شوفاژ با ما همراه باشید. ما میخواهیم در یک فرایند 8 مرحله این تخصص را به شما آموزش دهیم.
1. شوفاژ و رادیاتور را بررسی کنید.
در مرحله اول از آموزش نحوه هواگیری شوفاژ باید شوفاژها را بررسی کنید. شوفاژهایی که هوای سرد در قسمت بالایی آن ها محبوس شده باشد نیاز به هواگیری دارند. بنابراین هنگامی که سیستم گرمایشی را روشن می کنید یا کل شوفاژ سرد است و یا قسمت بالایی آن سرد است اما بخش های زیرین گرم هستند.
متاسفانه سرد بودن شوفاژ نشان دهنده ی مشکلات دیگری نیز می باشد. قبل از شروع به کار، مشکلات رایج شوفاژها را که در پایین ذکر شده اند بررسی کنید.
اگر هیچ یک از آن ها مشکل شما نبود به احتمال زیاد نیاز به هواگیری شوفاژ دارید.. هنگامی که گرمای شوفاژها را بررسی می کنید مراقب انگشتان خود باشید.
- اگر در خانه ی خود چند شوفاژ دارید و همه ی آن ها سرد یا ولرم هستند، احتمالاً مشکلی بزرگ در سیستم گرمایشی شما وجود دارد. ممکن است پکیج به خوبی کار نکند یا ممکن است در قسمتی از سیستم گرمایشی شما لجن یا رسوبات تجمع یافته باشند.
- اگر مشکل سرد بودن بالا و گرم بودن پایین شوفاژ به دلیل تجمع آب در کف شوفاژ باشد شما نشتی آب خواهید داشت. سیستم گرمایشی را خاموش کنید و سپس سرپیچ شیر ورودی آب را که بر روی شوفاژ قرار دارد سفت کنید. اگر این کار باعث قطع نشتی نشد احتمالاً سرپیچ پوسیده شده است و باید آن را تعویض کنید و یا با یک سرویسکار تماس بگیرید .
- اگر شوفاژهای اتاق های بالایی خانه کار نمی کنند اما شوفاژهای اتاق های پایینی گرم هستند احتمالاً قشار سیستم گرمایشی شما کم است و نمی تواند آب را در شوفاژهای بالایی به گردش درآورد .
2. یک سَری برای باز کردن شیر تخلیه ی شوفاژ تهیه کنید.
برای هواگیری شوفاژ ، ابتدا باید یک سری برای باز کردن شیر هواگیری پیدا کنید. در یکی از گوشه های بالایی شوفاژ خود به دنبال یک شیر تخلیه ی کوچک بگردید.
یک قطعه ی مستطیلی کوچک روی این شیر وجود دارد که از این قسمت با استفاده از یک سَری می توان شیر شوفاژ باز و بسته و تنظیم کرد. بعضی از شوفاژهای جدید به گونه ای طراحی شده اند که با استفاده از یک پیچ گوشتی میتوان شیر هواگیری آن ها را باز و بسته کرد.
3. سیستم گرمایشی را خاموش کنید.
قبل از هواگیری شوفاژ مطمئن شوید که سیستم گرمایشی را خاموش کرده اید چرا که فعال بودن سیستم گرمایشی باعث می شود هوای بیشتری داخل سیستم تولید شود.
قبل از هواگیری شوفاژ باید به آن ها زمان بدهید تا گرمای آن ها پراکنده شده و دیگر گرم نباشند. اگر قسمتی از شوفاژ هنوز گرم است، قبل از این که وارد مرحله ی بعدی شوید اجازه دهید به طور کامل خنک شود .
4. شیرهای شوفاژ و رادیاتور را باز کنید.
مطمئن شوید که هم شیر ورودی و هم شیر خروجی آب باز هستند. سپس با استفاده از سَری مخصوص و یا هر ابزار دیگری پیچ شیر هواگیری شوفاژ را بچرخانید. برای باز کردن شیر، ابزار خود را خلاف عقربه های ساعت بچرخانید. هنگامی که هوا از شوفاژ و رادیاتور شما خارج می شود شما باید صدای آن را بشنوید .
باز کردن شیر هواگیری شوفاژ باعث می شود هوای سرد محبوس در داخل شوفاژ و رادیاتور به بیرون راه یابد و از طریق لوله هایی که به سیستم گرمایشی شما متصل هستند با آب جایگزین شود .
5. قطره های آبی که از شیر بیرون می آید را پاک کنید.
هنگامی که هوا از شیر هواگیری شوفاژ خارج می شود مقداری آب هم خارج می شود. یک دستمال آشپزخانه یا لباس کهنه را جلوی شیر تخلیه نگه دارید تا قطرات آب روی آن بریزند. به جای دستمال می توانید یک کاسه یا ظرف را در محل نگه دارید.
6. تخلیه ی هوا را ادامه دهید تا زمانی که آب به بیرون پاشیده شود.
هنگامی که آب به بیرون فواره بزند ( نه آبی که با هوا مخلوط است و قطره قطره بیرون می آید ) متوجه می شوید که هوا را کاملاً تخلیه کردید. سری را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید و شیر هواگیری شوفاژ را ببندید و مطمئن شوید که هیچ نشتی وجود ندارد. با استفاده از یک دستمال تمام آبی که به اطراف شوفاژ و رادیاتور پاشیده شده است را خشک کنید.
7. همین فرایند را برای تمام شوفاژهای خانه ی خود تکرار کنید.
حتی اگر تنها در یکی از شوفاژ های شما مشکل گرمایش وجود دارد، برای این که از خارج شدن تمام هوای محبوس شده در سیستم گرمایشی خود اطمینان پیدا کنید، بهتر است هواگیری شوفاژ و رادیاتور را برای تمام خانه انجام دهید.
برای این که سیستم گرمایشی شما عملکرد خوبی داشته باشند باید هواگیری شوفاژ و رادیاتور را به طور منظم انجام دهید. انجام هواگیری به صورت سالانه یا پس از انجام هر تعمیر و اصلاح معمولاً کافی خواهد بود .
8. مرحله هشتم نحوه هواگیری شوفاژ: بررسی سطح فشار پکیج
در گام هشتم نحوه هواگیری شوفاژ ، با تخلیه کردن هوای اضافی داخل سیستم گرمایشی، شما فشار کلی سیستم گرمایشی خود را پایین می آورید. در صورتی که فشار سیستم پایین باشد گرما به بعضی از شوفاژ و رادیاتور های شما نمی رسد (به خصوص شوفاژ و رادیاتور اتاق های بالایی خانه). برای بالا بردن فشار سیستم گرمایشی باید میزان آب داخل سیتم را بیشتر کنید.
- در محیط های مسکونی اگر فشار سیستم گرمایشی بین 0.8 تا 1 بار باشد کفایت می کند. هرچه فشار بیشتر باشد گرما بهتر به شوفاژ و رادیاتور های دورتر و بالاتر می رسد.
- اگر پکیج شما مجهز به سیستم پرکن خودکار است، بدون این که شما کاری انجام دهید فشار ثابت خواهد ماند. در غیر این صورت به صورت دستی فشار آب را تنظیم کنید.