نحوه نصب سنسور حرکتی [آموزش ویدئویی]
نحوه نصب سنسور حرکتی یکی از آموزش های دوره برق ساختمان در آموزشگاه فنی پویان است که ما آن را بصورت یک آموزش ویدئویی آماده کردیم تا بتوانید از آن برای یادگیری نحوه نصب سنسور حرکتی استفاده کنید.
در این ویدئوی آموزشی شما موارد زیر را آموزش خواهید دید:
- معرفی انواع سنسور حرکتی
- بررسی ساختار انواع سنسور حرکتی
- بررسی سیم بندی و نحوه نصب سنسور حرکتی
- بررسی نقشه کشی در نحوه نصب سنسور حرکتی
- بررسی نحوه نقشه خوانی در نحوه نصب سنسور حرکتی
در ادامه شما را دعوت میکنم تا آموزش ویدئویی نحوه نصب سنسور حرکتی تماشا کنید. حتما بعد از تماشای ویدئو نظرات و سوالات و مشکلات خودتون رو در بخش نظرات ثبت کنین تا به تمامی آنها بررسی و پاسخ داده شود.
سنسور حرکتی چیست؟
سنسور حرکت که نام دیگر آن آشکارساز حرکت می باشد، یک دستگاه الکترونیکی است که برای تشخیص و اندازه گیری حرکت طراحی شده است. سنسورهای حرکتی فعال دارای فرستنده و گیرنده هستند و این نوع سنسورها با اندازه گیری تغییرات میزان صدا یا تابش منعکس شده به گیرنده، باعث می شود حرکت تشخیص داده شود. سنسور حرکتی یک چراغ سنسور حرکت است و هنگامی که یک مسیر تاریک در سالن شرکت، راهرو آپارتمان یا حیاط را روشن می کند که در نهایت برای افراد آرامش خاطر و ایمنی را به ارمغان می آورد. در اینجا نحوه نصب یک سنسور حرکتی به همراه نکاتی برای جلوگیری از روشن شدن آن در زمانی که شما نمی خواهید روشن شود، آورده شده است.
نحوه نصب سنسور حرکتی
ابزار مورد نیاز برای نصب سنسور حرکتی به ترتیب زیر می باشند:
- پیچ گوشتی 4 در 1
- دستگاه تست ولتاژ
- برش دهنده جهت برش سیم
عکس ها و نکات گام به گام از متخصصان مختلف می تواند به عنوان یک راهنمای کلی نحوه انجام کار و نصب سنسور حرکتی به شما کمک کند. در بیشتر موارد، شما به سادگی یک دستگاه ثابت را با دستگاه جدید جایگزین می کنید. پیش از هر کاری اطمینان حاصل کنید که قبل از برداشتن دستگاه قبلی، دستگاه را از صفحه اصلی خاموش کرده باشید. با این حال اگر مجبور به راه اندازی یک خط برق جدید و نصب یک سوئیچ جدید باشید، کار می تواند بسیار پیچیده تر شود.
خطوط برق خارج از منزل باید در جعبه های برق مصنوعی و ضد آب قرار گیرند. اگر با قوانین اجرای مدارهای الکتریکی جدید آشنایی ندارید، حتماً برای نصب سنسور حرکتی با برقکار یا تکنسین خبره تماس بگیرید و برای نصب سنسور از وی درخواست کنید تا نصب سنسور حرکتی را برای شما انجام دهد.
نکات ایمنی در نصب سنسور حرکتی
- از اداره بازرسی یا برق محلی خود مجوز برق بگیرید. قوانین محلی ویژه را بررسی کنید و پس از اتمام کار همه موارد را بازرسی کنید.
- نکته احتیاطی در حین نصب سنسور حرکتی این است که نباید اجازه دهید نردبان یا بدن شما هنگام کار با خطوط برق کشنده سربار، تماس داشته باشد.
- نکته احتیاطی دیگر این است که سیم کشی آلومینیوم نیاز به جابجایی خاصی دارد. اگر سیم کشی آلومینیومی دارید، با یک متخصص خبره که دارای مجوز کار با آن است تماس بگیرید. این سیم کشی خاکستری مات است و نه نارنجی مات که مشخصه آن نیز جنس مسی است.
نصب چراغ های تشخیص حرکت آسان است اما هر مارک دارای جزئیات مختلفی است، بنابراین دستورالعمل ها را پیش از شروع کار بخوانید. اطلاعات اصلی را که در بیرون جعبه چاپ شده است، خواهید یافت. قبل از خرید دستگاه جعبه را بخوانید تا بدانید چه چیزی به دست می آورید. دستورالعمل های دقیق تری را در داخل جعبه پیدا خواهید کرد.
مراحل نصب سنسور حرکتی
شما می توانید نصب سنسور حرکتی را در 10 مرحله انجام دهید، مراحل کار به ترتیب در زیر آمده اند:
مرحله 1: آشکارسازهای حرکت چگونه کار می کنند؟
آشکارسازهای حرکت در سنسور حرکتی چشم های الکترونیکی کوچکی هستند که امواج مادون قرمز را تشخیص می دهند، یعنی امواج گرمایی که از اجسام متحرک ساطع می شوند را به خوبی شناسایی می کنند. وقتی آشکارساز شیئی را که در محدوده دید خود حرکت می کند، به ویژه اجسام گرمتر مانند افراد، حیوانات و خودروها حس می کند، چراغ ها را به صورت الکترونیکی روشن می کند. گذرهای مزاحم در این میان می توانند موجب روشن شدن سنسور حرکتی شوند. یک چراغ سنسور حرکتی در فضای باز به حرکت سگ شما، شخصی که نزدیک می شود، ماشین در حال عبور یا حتی گاهی برگ های باد زده واکنش نشان می دهد. گذرهای مزاحم زمانی اتفاق می افتند که مواردی از این دست، آشکارساز را گول می زنند و چراغ های سنسور حرکتی را فعال می کنند. این موارد می توانند برای شما و همسایگان شما آزاردهنده باشند و برخی از صاحبان خانه به همین دلیل چراغ های تشخیص حرکت را نصب نمی کنند. با این حال شما می توانید اکثر تنظیمات ناخواسته را با تنظیم فاصله محدوده و با دقت هدف قرار دادن سنسور برای محدود کردن میدان دید حل کنید. نکته حرفه ای در نصب سنسور حرکتی این است که شما با چسباندن نوار به سنسور، می توانید میدان دید را حتی بیشتر محدود کنید.
مرحله 2: چراغ های حرکت را در کجا قرار دهیم؟
در حالت ایده آل بهتر است چراغ های سنسور حرکتی را در فاصله 6 تا 10 فوت بالاتر از سطح زمین و طوری قرار دهید که بیشتر به حرکت در سراسر منطقه حساسیت رخ دهد، نه مستقیماً به سمت آشکارساز که مشکل روشنایی مکرر را پیدا می کند. برای حداکثر اثربخشی، یک چراغ سنسور حرکتی را طوری قرار دهید که مسیرهای پیاده روی منتهی به درهای عقب و جلو و مسیر راه را پوشش دهد. به این ترتیب وقتی شب به خانه می آیید چراغ ها روشن می شوند. همچنین می توانید از آنها برای روشن کردن آلاچیق، حیاط و مکانهای خطرناک مانند پله ها و استخرها استفاده کنید. اگر امنیت بیشتر برای شما در اولویت قرار دارد، چراغ های سنسور حرکتی را طوری قرار دهید که تمام راه های خانه شما، از جمله دروازه های حصار، درب حیاط، مناطق تاریک تر حیاط و اطراف درختان و بوته ها را پوشش دهد. البته نورپردازی خوب نمی تواند امنیت را تضمین کند اما این یکی از بهترین راه های کم هزینه برای جلوگیری از نفوذ گران است.
مرحله 3: برق را خاموش کنید
- برق دستگاه را در صفحه اصلی خاموش کنید، سپس سیم ها را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که جریان برق به طور کامل خاموش شده است و در حین نصب سنسور حرکتی دچار آسیب نخواهید شد.
- یک سر از تستر ولتاژ را به سیم زمین بمالید و یک سر دیگر که سرب است را ابتدا به سیم داغ یا سیاه و سپس به سیم خنثی یا سفید بمالید.
- اگر تستر در هر دو حالت روشن شد، برق همچنان روشن است. مدار را به طور صحیح در صفحه اصلی خاموش کنید.
مرحله 4: یک جعبه بزرگتر نصب کنید
اگر جعبه برق خانه شما خیلی کوچک است یک جعبه برقی جایگزین نصب کنید. جعبه های پلاستیکی دارای اندازه اینچ مکعب که روی آنها مهری انجام شده است، برای این کار مناسب هستند.
مرحله 5: سیم جدید را سیم کشی کنید
- سنسورهای حرکتی را مطابق با دستورالعمل سازنده نصب کنید.
- سیم های سنسور حرکتی را از طریق واشر پلاستیکی عبور دهید.
- سپس سیم های خنثی یا سفید، سیم های داغ یا مشکی و سیم های زمین که مسی سبز یا برهنه هستند را با اتصالات سیمی وصل کنید.
مرحله 6: فیکسچر را نصب کنید
ابتدا پیچ ها را در جای خود پیچ کنید. سپس اطمینان حاصل کنید که واشر پلاستیکی لبه های جعبه را محکم می کند تا رطوبت نتواند وارد آن شود. نکته حرفه ای در نصب سنسور حرکتی این است که در صورت لزوم، یک مهره از سیلیکون شفاف را در اطراف لبه ها قرار دهید.
مرحله 7: سنسور امنیتی را هدف قرار دهید
آشکارساز سنسور حرکتی و لامپ آشکارساز حرکت را در منظره ای که می خواهید تحت پوشش قرار دهید، هدف قرار دهید. بعداً در صورت ایجاد مشکل در گذرها یا سفرهای مزاحم، می توانید آشکارساز را پایین تر قرار دهید تا میدان دید را کاهش دهد و از روشن شدن های مکرر و بی مورد جلوگیری کنید. لامپ ها را به محلی که می خواهید روشن کنید، نشان دهید. لامپ ها را تا آنجا که ممکن است از آشکارساز دور کنید.
مرحله 8: کنترل ها را تنظیم کنید
در نصب سنسور حرکتی محدوده فاصله آشکارساز را به دلخواه تنظیم کنید. همچنین می توانید بعداً و در صورت لزوم، این مورد را کاهش دهید تا سفرها یا گذرهای مزاحم را از بین ببرید. همچنین کنترل خاموش شدن تایمر را تنظیم کنید. در اکثر واحدها می توانید خاموش شدن خودکار را بعد از یک یا پنج یا 20 دقیقه انتخاب کنید.
مرحله 9: محدود کردن میدان دید
در صورت لزوم باریک کردن میدان دید و کمتر یا بیش از حد مجاز، بخشی از لنز سنسور نور امنیتی را با نوار پلاستیکی بپوشانید. این کار به شما کمک می کند میدان دید را در سنسور حرکتی کاهش دهید.
مرحله 10: نکات اضافه تر در نصب سنسور حرکتی
پوشش یک جعبه برق خارجی باید ضد آب باشد. واشر پلاستیکی را با دقت ببندید. اگر آن را بر روی سطح ناهموار قرار می دهید، آن را نیز محکم کنید. رطوبت می تواند به آشکارساز و سوکت های نور نفوذ کرده و آنها را خراب کند. برای جلوگیری از این امر یا دستگاه را در زیر یک لبه یا یک منطقه حفاظت شده دیگر قرار دهید یا اینکه آن را با مهر و موم لامپ بخرید و لامپ ها را به سمت پایین زاویه دهید تا آب به سوکت سنسور حرکتی نفوذ نکند. گرمای خود لامپ می تواند آشکارساز را گیج کند. لامپ و آشکارساز در سنسور حرکتی را تا جای ممکن از هم دور نگه دارید. زاویه میدان دید را تنظیم کرده و محدوده فاصله آشکارساز سنسور حرکتی خود را تنظیم کنید تا از ایجاد مزاحمت در تردد معمولی افراد، حیوانات، حرکت حوضچه های آب، گرمای موتور کولر، دریچه های گرمایش و درختان و درختچه هایی که با وزش باد به حرکت در می آیند، جلوگیری شود.