معرفی اجزای کرکره برقی
در زمان های قدیم، صاحبان مغازه از کرکره های قدیمی برای باز و بسته کردن مغازه های خود استفاده می کردند که به صورت دستی بود؛ در آن زمان چیزی به نام کرکره برقی وجود نداشت؛ اما از آن جایی که فناوری در همه زمینه ها در حال پیشرفت بوده و کار بشر را در بسیاری از موارد راحت کرده، در این مورد هم وارد شدن کرکره برقی به بازار توانست کار مغازه داران را راحت کند. در این مقاله در مورد کرکره برقی و اجزای تشکیل دهنده آن بیشتر با یکدیگر صحبت خواهیم کرد.
طرز عملکرد کرکره برقی و اجزای آن
با استفاده از کنترل ریموت باز و بسته می شوند و برخلاف کرکره های قدیمی نیازی نیست که به طور دستی بخواهیم کرکره را بالا و پایین کنیم و از آن می توان در مکان های مختلفی مثل درب مغازه، پارکینگ، انباری و … استفاده کرد.
مزایای استفاده از کرکره برقی در اماکن مختلف
در مورد مزایای استفاده از این نوع کرکره ها در مکان های مختلف می توان به این موارد اشاره کرد: از جمله این که دارای مزایایی مثل سهولت و آسانی استفاده، مقاومت بالا در برابر تغییرات جوی و همچنین امنیت بالا هستند.
انواع و اجزای کرکره برقی
با توجه به نوع کارکردی که این کرکره ها در مکان های مختلف دارند، انواع مختلفی از این کرکره ها روانه بازار شده است که در مکان های مختلفی از آن ها استفاده می شود و عبارتند از:
کرکره پلی کربنات: این نوع کرکره ها در انواع مختلفی مثل کرکره پلی کربنات با لوله استیل، لوله اکسترا و لوله آلومینیوم در بازار موجود است و در رنگ های مات و شفاف تولید می شوند.
کرکره آلومینیومی: این نوع کرکره ها طوری ساخته شده اند که مقاومت بالایی در برابر انواع رطوبت، حرارت و ضربه دارند و در رنگ های متنوع روانه بازار شده اند. از این کرکره ها می توان در هر مکانی استفاده کرد.
کرکره صوتی: این نوع کرکره های برقی، درجه عایق بالا و همچنین مقاومت خوبی دارند. از این کرکره ها میتوان در مواردی استفاده کرد که صاحب کسب و کار نمی خواهد صدایی وارد محوطه کاری شود.
کرکره گالوانیزه فوم دار: به علت استفاده از فوم فشرده از جنس آلیاژ منیزیم و فولاد در سازه این نوع کرکره ها، عایق خوبی در برابر صوت و حرارت است. این کرکره ها همچنین ضخامت کمی داشته و میان لایه های آن، فوم تزریق می شود و در طرح و رنگ های متنوعی به بازار عرضه شده اند.
کرکره سکشنال: یکی از به روزترین و پرطرفدارترین انواع کرکره هاست که در زیر سقف نصب می شوند و از آن ها میتوان برای درب پارکنیگی، انبار های بزرگ، سوله و درب کارخانه ها استفاده کرد.
جنس این کرکره ها از پانل های گالوانیزه است. کرکره سکشنال دارای فنرهای متعادل کننده قوی است که به کاهش فشار اضافه کمک می کنند.
کرکره فولاد: جنس تیغه های به کار رفته در این نوع کرکره ها، از نوع فولادی است که از ورق گالوانیزه ساخته شده و دوام و استحکام بسیار بالایی دارند و در درب ورودی ساختمان ها از آن ها استفاده می کنند.
تنها ایرادی که به این نوع کرکره های برقی وارد است این است که سر و صدای زیادی دارند و این سر و صدای زیاد آن ها نیز به علت قوس زیاد بر روی تیغه های فولادی آن هاست. انواع کرکره فولادی را میتوان به دسته های پانچ دار، ساده، ترکیبی از ساده سفارش داد.
کرکره پنجره: از این کرکره ها می توان برای پنجره ها و به منظور جلوگیری از ورود گرد و غبار به داخل محوطه استفاده کرد. همچنین یکی دیگر از مزایای این نوع کرکره ها این است که از هدر رفت انرژی و ورود سارقان از طریق پنجره جلوگیری می نماید.
این کرکره ها در طرح و رنگ های مختلفی روانه بازار شده اند که میتوانند فضای زیبایی به دکوراسیون خانه شما بدهند. انوع دیگر کرکره را نیز می توان به کرکره های مشبک، کرکره های سوراخ دار و … تقسیم بندی کرد که هر کدام کارکردهای متفاوتی بسته به موقعیت مکانی مورد استفاده دارند.
معرفی اجزای کرکره برقی
در این بخش از مقاله با اجزای کرکره برقی و این که یک کرکره برقی از چه بخش ها و اجزایی تشکیل شده است آشنا خواهید شد. اجزای کرکره برقی عبارتند از:
موتور کرکره: یکی از مهم ترین بخش های کرکره است که وظیفه آن تبدیل انرژی الکتریسیه به انرژی مکانیکی می باشد و با استفاده از ریموت موتور بالا و پایین می رود. انواع مختلفی در تولید کرکره های برقی به کار رفته اند که عبارتند از:
موتور ساید: در صورتی که کرکره شما وزن بالایی دارد باید موتور آن از نوع ساید باشد تا در هنگام بالا و پایین کردن درب، فشار زیادی به موتور وارد نشود و طول عمر آن بالا برود.
موتور توبولار: از انواع موتورهایی است که در ساخت انواع کرکره های برقی از آن استفاده زیادی می شود و از آن برای ورودی های کوچک کم تردد استفاده می کنند. در نصب و راه اندازی این موتورها باید دقت زیادی به خرج داد. این موتور طراحی استوانه ای شکلی دارند.
موتور سانترال: در صورتی که از کرکره های دستی قدیمی استفاده می کنید، با نصب این موتور در کرکره دستی خود می توانید آن را تبدیل به نوع برقی کنید. شما به راحتی می توانید این موتورها را در کرکره دستی خود نصب نمایید. این موتور ها قابلیت تحمل تا میزان وزن متوسط را دارا هستند.
تیغه یکی از اجزای کرکره برقی
یکی دیگر از مهم ترین اجزای کرکره است که بدنه اصلی کرکره را تشکیل داده است. این تیغه ها در انواع گالوانیزه، آلومینیوم و پلی کربنات ساخته می شوند و با توجه به ویژگی هایی که انواع تیغه های به کار رفته در ساخت کرکره های برقی دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین از نظر شکل ظاهری تیغه ها نیز می توان آن را به انواع تک جداره، دو جداره، کپس، دو جداره فوم دار و دوجداره پل دار تقسیم بندی کرد.
ریسیور کرکره برقی: موتور کرکره به ریسیور دستگاه متصل می شود، سپس فرمان های داده شده توسط موتور به ریسیور فرستاده می شود و تیغه ها را بالا و پایین می کند.
شفت کرکره برقی: تیغه ها در هنگام رول شدن باید درون محفظه قرار گیرند که به این محفظه ها شفت می گویند. سایر انواع شفت ها بسته به موتور به کار رفته در کرکره متفاوت است و در صورتی که موتور از نوع ساید باشد، سایز آن 11 و در صورتی که از نوع توبولار است باید سایز شفت به کار رفته 8 باشد.
ریل: به منظور ساییده نشدن تیغه کرکره ها در هنگام جمع شدن، آن ها را درون ریل قرار می دهند. ریل ها نیز در دو نوع معمولی و قوطی دار تولید شده و از جنس آلومینیوم و آهن هستند.
کپس کرکره: برای آن که تیغه های کرکره در هنگام بالا و پایین رفتن ایجاد سر صدا نکنند، از کپس در اطراف تیغه ها استفاده می کنند. کپس یک قطعه پلاستیکی است که از سر و صدا و ایجاد اصطکاک در تیغه ها جلوگیری می کند.
اندکپ کرکره: یک نگه دارنده دوار است که بر روی صفحه پلیت قرار دارد و شفت حول محور گردش را به حرکت در می آورد. این قطعه به بلبرینگ متصل شده و لوله وسط را حرکت می دهد.
قوطی کرکره برقی: برای نصب ریل کرکره نیازمند دو عدد قوطی برای دو طرف چارچوب درب هستیم. این قوطی ها باید به صورت کاملا تراز و اندازه در دو طرف کرکره برقی قرار گیرند. همچنین در هنگام نصب قوطی کرکره باید دقت زیادی به خرج داد.
سیستم برق اضطراری: نحوه کار سیستم اضطراری به این نحو است که میزانی از برق باتری را در خود ذخیره می کند تا در موارد قطعی برق بتوان از آن استفاده کرد.
جا قفلی از اجزای کرکره برقی: برای حفظ امنیت، استفاده از جا قفلی بسیار ضروری به نظر می رسد. هر چند کرکره برقی به توسط ریموت کنترل به طور اتوماتیک بالا و پایین می رود؛ اما باید امنیت بالاتری جهت محافظت از ورودی ساختمان ها و مغازه ها داشته باشد. به این منظور میتوانید جا قفلی هایی را در بخش تیغه کرکره نصب کنید.
مراحل نصب کرکره برقی
در این بخش مقاله میخواهیم اشاره ای هم به مراحل نصب کرکره داشته باشیم. مراحل نصب کرکره برقی عبارتند از:
- اندازه گیری محل نصب کرکره
- پاکسازی و درآوردن درب قدیمی از محل پیش از نصب درب جدید
- بازکردن شفت کرکره و ریل های قدیمی کرکره دستی
- نصب پروفیل درب جدید
- نصب صفحه پلیپ
- نصب شفت جدید
- نصب بلبرینگ کرکره جدید
- نصب ریسیور کرکره
- نصب تیغه کرکره
- تنظیم میزان بالا و پایین رفتن درب کرکره
- نصب قفل بر روی درب کرکره به منظور بالاتر بردن سطح امنیت
قیمت کرکره برقی
بسته به انواع کرکره برقی معرفی شده در مقاله، نوع کارکرد در مکان های مختلف، مدل موتور، نوع تیغه به کار رفته در کرکره، نوع تجهیزات جانبی به کار رفته، هزینه نصب و شرایط بازاری قیمت انواع این کرکره ها می تواند از یکدیگر متفاوت باشد.
نکات مهم در مورد اجزای کرکره برقی
- قبل از سفارش و خرید، به نکات گفته شده در مقاله مورد کارکرد انواع کرکره در مکان های مختلف توجه داشته باشید تا بنا به نوع نیاز خود بتوانید مناسب ترین نوع کرکره را خریداری کنید.
- به منظور بالا رفتن طول عمر کرکره، از کارکرد بیش از اندازه موتور و بالا و پایین بردن مکرر کرکره به طور سه بار متوالی خودداری کنید؛ زیرا انجام این کار باعث فعال شدن مکانیزم حرارتی موتور و بالا رفتن دمای داخلی موتور می شود.
- در هنگام شستشو و نظافت کرکره دقت نمایید که آب وارد قسمت ریسیور و موتور آن نشود.
- در هنگام قطعی برق کرکره از مکانسیم خلاص کن استفاده نمایید.
- دستگیره کرکره را در محلی دور از دسترس افراد متفرقه قرار دهید.
- حتما در سالی چند بار کرکره برقی خود را روغن کاری نمایید.
سخن آخر
در این مقاله با اجزای کرکره برقی، کارکرد کرکره، نحوه نصب، انواع آن و سایر مطالب مرتبط آشنا شدید. امروزه دیگر استفاده چندانی از کرکره های دستی قدیمی نمی شود؛ زیرا استفاده از کرکره برقی مزایای زیادی دارد که ترجیح می دهیم به جای استفاده از نوع سنتی آن از نوع برقی و مدرن آن استفاده کنیم.
برای دریافت اطلاعات آموزشی بیشتر در مورد سایر موضوعات و همچنین اطلاع از زمان ثبت نام کلاس های آموزشی آموزشگاه میتوانید به سایت آموزشگاه فنی پویان مراجعه کرده و اطلاعات لازم در این باره را کسب نمایید.