علت خاک دادن جارو برقی
یکی از لوازم خانگی ضروری برای هر خانه ای جارو برقی است. به طور میانگین در هر خانه حدودا دو یا سه بار در هفته جارو برقی کشیده می شود. اگر جارو برقی دچار مشکل شود، باید به سرعت برای تعمیر آن دست به کار شد. در غیر این صورت بعد از چند روز آشغال های ریز سطح خانه را می پوشانند و تمیز کردن آنها با جارو دستی نیز سخت به نظر می رسد. یکی از مشکلات جارو برقی خاک دادن آن است. علت خاک دادن جارو برقی می تواند موارد متفاوتی باشد. اگر جارو برقی خاک بدهد، جارو برقی زدن خانه باعث می شود گرد و خاک روی تمام وسایل بنشیند که بعد از آن حتما نیاز به گردگیری لوازم خانه خواهد بود. لذا این مشکل باید در اسرع وقت برطرف شود.
در این مقاله قصد داریم علت خاک دادن جارو برقی 8 ترفند ساده آن را بررسی کنیم و راه حل های پیشگیری و مقابله با این مشکل را نیز معرفی کنیم. تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
علت خاک دادن جارو برقی
جارو برقی ها در دو نوع مختلف در بازار تولید و عرضه می شوند.
- جارو برقی های خانگی
- جارو برقی های صنعتی
جاروبرقی های صنعتی جاروبرقی های بزرگ و قدرتمندی هستند که برای کارگاه ها و کارخانه ها با حجم آشغال بالا و توانایی جمع آوری انواع آشغال های سخت و تیز طراحی شده اند. این در حالی است که جارو برقی های خانگی کوچک، ظریف و با قدرت مکش معمولی هستند که مخصوص جمع آوری خرده آشغال های ریز طراحی و تولید شده است. اگر از جاروبرقی خانگی به خوبی نگهداری نکنیم به زودی دچار ایراد می شوند. علت خاک دادن جارو برقی هم ناشی از استفاده ناصحیح از جارو برقی است. دلایل مختلف خاک دادن جارو برقی در ادامه معرفی شده است.
پر بودن کیسه جاروبرقی
علت خارج شدن آشغال از کیسه جاروبرقی پر بودن آن است. آشغال های ریزی که توسط جارو برقی جمع می شوند به کیسه جاروبرقی منتقل می شوند. کیسه جاروبرقی می تواند دائمی یا یکبارمصرف باشد. کیسه های یکبارمصرف بعد از پر شدن دور انداخته می شوند اما کیسه های دائمی را می توان به راحتی تخلیه کرده و دوباره داخل جارو برقی نصب کرد. اگر کیسه جاروبرقی پر باشد، آشغال های ریز راهی به داخل کیسه جارو برقی پیدا نمی کنند و دوباره از منافذ جارو برقی بیرون می زنند.
مشکل اینجاست که پر شدن جاروبرقی احساس نمی شود. خیلی از ما فکر می کنیم آشغال های ریزی که هر بار به داخل کیسه جاروبرقی میریزند، حجم زیادی اشغال نمی کنند و زمان زیادی طول می کشد تا کیسه پر شود. ولی بر خلاف این تصور آشغال ها با اینکه به چشم نمی آیند و خیلی زودتر از آنچیزی که فکر می کنید کیسه را پر می کنند.
یکی از مضرات پر بودن کیسه و اهمیت ندادن به این موضوع، فشار آمدن به موتور جاروبرقی است. در این حالت موتور مجبور است با آخرین توان کار کند تا آشغال های خیلی ریز و معمولی را با مکش به داخل کیسه بکشاند. توصیه می شود کیسه جارو برقی مرتب بررسی شود و هنگامی که حدودا 75 درصد آن پر شده برای جلوگیری از فشار به موتور جاروبرقی آن را تخلیه یا تعویض کنید.
پاره بودن کیسه
برخی اوقات با اینکه کیسه جارو برقی پر نیست، اما بازهم خاک از جارو برقی بیرون می زند. در این موارد ممکن است پاره بودن کیسه جاروبرقی باعث بیرون زدن خاک از جارو برقی شود. اگر کیسه جاروبرقی شما پر نشده اما بازهم خاک بیرون می زند حتما کیسه را بیرون آورده و به دقت بررسی کنید. برخی اوقات نیز درست جا نزدن کیسه در جای خود می تواند باعث ایجاد این مشکل شود.
مکش آشغال های تیز و برنده مثل خرده شیشه می تواند باعث پارگی کیسه جاروبرقی شود. این اتفاق هنگامی که کیسه جاروبرقی یکبار مصرف باشد رایج تر است، زیرا کیسه های یکبار مصرف معمولا نازک و ضعیف هستند. اگر کیسه جاروبرقی پاره باشد، حتما باید آن را تعویض کنید.
کثیف بودن فیلتر
یکی از قسمت های مصرفی و مهم جارو برقی، فیلتر آن است که باید به صورت مرتب تمیز یا تعویض شود. فیلتر جاروبرقی از ورود گرد و غبار داخل جاروبرقی به محیط بیرون جلوگیری می کند. وجود این فیلتر از دو جهت حائز اهمیت است. اول اینکه فیلتر باعث می شود عمر موتور جاروبرقی افزایش پیدا کند و دوم اینکه با جلوگیری از بازپخش گرد و خاک به خارج جاروبرقی از بروز و یا تشدید بیماری های تنفسی جلوگیری می کند.
اگر فیلتر جاروبرقی به موقع شستشو یا تعویض نشود، ممکن است خاک به بیرون از جاروبرقی پخش شود. اما چگونه فیلتر جاروبرقی را تمیز کنیم. برای این کار شما نیازی به تماس با افراد متخصص تعمیر جاروبرقی ندارید و می توانید به راحتی خودتان این کار را انجام دهید.
جارو کشیدن خاک و آشغالهای پودری
جاروبرقی های خانگی برای جمع آوری آشغال های معمولی طراحی شده اند. اگر از این جاروبرقی ها برای جمع آوری خاک و مواد پودری مثل آرد و گچ استفاده شود بعد از مدتی کیسه و فیلتر جاروبرقی به سرعت اشباع می شوند و این گرد و خاک به بیرون جاروبرقی پخش می شود.
برای جلوگیری از این اتفاق باید سعی کنید خاک و آشغال های پودری را ابتدا با جارودستی و یا جارو و خاک انداز جمع آوری کنید و در انتها خانه را جاروبرقی بکشید.
مسدود بودن لوله جاروبرقی
علت خاک دادن جارو برقی می تواند ناشی از مسدود بودن لوله جاروبرقی باشد. اگر لوله مسدود باشد، آشغال ها در لوله جمع می شوند و گرد و غبار در لوله باقی می ماند. هنگامی که احساس می کنید مکش جاروبرقی کم شده و یا جاربرقی صدای غیر معمولی از خود بروز می دهد، دلیل آن می تواند مسدود بودن لوله تلسکوپی جاروبرقی باشد. برای رفع این مشکل می توانید به راحتی لوله را جدا کرده و با فشار آب داخل آن را بشویید و منتظر بمانید تا کاملا خشک شود. سپس می توانید بدون هیچ مشکلی از جاروبرقی استفاده کنید.
وجود شکستگی در بدنه
وجود شکستگی یا ترک در بدنه جاروبرقی می تواند دلیل خاک دادن جاروبرقی باشد. جابجایی غیر اصولی و ضبه دیدگی بدنه می تواند باعث ایجاد ترک و سپس رشد ترک ها شود. این ترک ها به مرور زمان باز می شوند و می توانند گرد و خاک موجود در جاروبرقی را به بیرون منتقل کنند. برای جلوگیری از این مشکل می توانید بدنه را چسب بزنید و یا به هر شکلی درزها را بپوشانید.
کاهش مکش جاروبرقی
علت خاک دادن جارو برقی را می توان علاوه بر دلایل بالا در کاهش مکش جاروبرقی یافت. علت کم شدن مکش جاروبرقی می تواند خود دلایل متعددی از جمله نیم سوز شدن موتور، خرابی تسمه جاروبرقی، پر بودن کیسه و مسدود بودن لوله تلسکوپی داشته باشد. کاهش قدرت مکش باعث می شود گرد و خاک جاروبرقی نتواند به خوبی در کیسه جمع آوری شود و به بیرون منتقل شود. برای رفع این مشکل باید تمام دلایل ذکر شده را بررسی کنید.
خراب شدن تسمهی جارو برقی
یکی از مواردی که باید به عنوان علت خاک دادن جارو برقی در نظر بگیرید خراب شدن تسمه جاروبرقی است. اگر تسمه پارگی جزیی یا کلی داشته باشد، عملکرد جاروبرقی با مشکل مواجه می شود. این مشکل خود را به صورت بازپخش گرد و غبار و آشغال به بیرون از جاروبرقی بروز می دهد. دلیل این امر این است که با پاره شدن تسمه، قدرت جاروبرقی کاهش می یابد و مکندگی ضعیف می شود. همچنین این اتفاق باعث داغ شدن بیش از حد جارو برقی می شود. تسمه یک قسمت حساس در جارو برقی است و تعمیر و یا تعویض آن باید حتما توسط یک تعمیرکار صورت بگیرد.
جمع بندی
در این مقاله علت خاک دادن جارو برقی و راه حل های رفع این مشکل را بررسی کردیم. همانطور که مطالعه کردید خیلی از این مشکلات می توانند به سادگی توسط خودتان برطرف شوند. اما برخی نیز مانند پارگی تسمه باید حتما توسط متخصص صورت بگیرد.
تعمیر جاروبرقی و به طور کلی لوازم خانگی یک تخصص پولساز با بازار کار گسترده و کاملا فعال است و تعمیرکاران این حوزه درآمد کاملا رضایت بخشی دارند. یادگیری این حرفه نیاز به آموزش اصولی و عملی دارد و برای ورود به این بازار کار باید حتما مهارت های مختلف را آموزش ببینید.
علت خاک دادن جاروبرقی میتونه بخاطر کثیف بودن فیلتر باشه که یا باید بشوریش یا عوض کنی؛ و اینکه تمیز کردن مخزنش هم میشه موثر باشه؛ خالی کردن کیسه پر شده هم باز یه علت دیگه میتونه باشه که باعث بشه جاروبرقی خاک بده