انواع سیستم اعلام حریق همراه با نکات نصب این سیستم ها
تعداد زیادی از انواع سیستم اعلام حریق وجود دارند که در ساختمان ها و برای کاربرد های ویژه به کار می روند مانند، محافظت در برابر آتش و اتفاقات و اعلام وجود دود. در این مقاله قصد داریم انواع سیستم اعلام حریق را معرفی و نکاتی در مورد نصب آنها به شما بگویم. اما درصورتیکه علاقمند یادگیری و کسب درآمد ازین تخصص هستید از آموزش نصب اعلام حریق فنی پویان دیدن فرمائید.
معرفی انواع مختلف سیستم اعلام حریق:
سیستم اعلام حریق متعارف:
یک سیستم اعلام حریق معمولی است که به شما اجازه می دهد چندین تشخیص دهنده و آژیر مختلف داشته باشید و هریک از آن ها برای نقطه ی خاصی استفاده کنید. ردیاب های این سیستم اعلام حریق مانند سیستم اعلام حریق آدرس پذیر نمی توانند به طور انحصاری محل دقیق حریق را تشخیص دهند بنابراین سبب می شوند یافتن محل دقیق آتش سخت تر شود و به همین دلیل از این سیستم اعلام حریق در ساختمان هایی که اهمیت کمتری دارند استفاده می شود.
سیستم اعلام حریق آنالوگ آدرس پذیر (سیستم هوشمند)
فایده ی بسیار بزرگ نسلهای جدید سیستم اعلام حریق آدرس پذیر ساده این است که آن ها در کاهش میزان هشدارهای غلط بسیار موفق تر بوده اند. این نوع سیستم اعلام حریق همیشه هوا را از طریق ردیاب های محل دود بررسی می کنند.
در این نوع سیستم اعلام حریق به جای آن که از دتکتور استفاده شود که فقط دارای حالت آتش سوزی و نرمال باشد، از سنسوری استفاده می شود که دارای تشخیص سطح آلارم است. سیستم اعلام حریق آنالوگ آدرس پذیر پیش از آن که کل سیستم هشدار دهنده را فعال کند، یک هشدار به مرکز ارسال می کند.
انواع سیستم اعلام حریق بی سیم
سیستم اعلام حریق بی سیم به راحتی نصب می شود و نیازی به سیم کشی ندارد. این گونه سیستم ها باعث می شوند که بعدها به روز کردن قطعات و سخت افزارهایشان آسان باشد.
در این سیستم اعلام ، قابلیت وارد کردن شماره به سیستم وجود دارد و هنگام بروز حادثه و خطر به صورت خودکار با این شماره ها تماس گرفته می شود. این سیستم برای خانه ها و اماکن عادی مناسب هستند.
طریقه نصب انواع سیستم اعلام حریق
مرحله اول: یک دتکتور سیستم اعلام حریق مناسب انتخاب کنید
اگر بیش از 10 سال از نصب ردیاب های حریقتان می گذرد یا هنوز سیستم اعلام حریق برای محل سکونت خود نصب نکرده اید فوراً باید یک سیستم مناسب انتخاب کرده و آن را نصب یا جایگزین سیستم قدیمی خود کنید.
قبل از خریدن سیستم درباره ی انواع مشخص سنسور های حسگر دود تحقیق کنید. دسته های مختلفی از برندها، مدل ها و سیستم های تمرکز بر قسمت های مهم وجود دارند بنابراین سعی کنید سیستمی را که با نیازها و میزان پول شما بهترین سازگاری را دارد انتخاب کنید.
مرحله دوم انواع سیستم اعلام حریق : خریدن سنسورهایی برای همه ی نقاط خانه
در هنگام نصب سیستم اعلام حریق برای خانه خود باید تمام گوشه ها و قسمتهای مختلف خانه را در نظر داشته باشید و مطوئن شوید که دتکتور ها در تمام گوشه ها به خصوص در آشپزخانه، اتاق خواب، بیرون از گاراژ و غیره، نصب می شوند.
مرحله ی 3 : هشدار دهنده سیستم اعلام حریق را در نقاط مرکزی نصب کنید
هر یک از هشدار دهنده ها را روی سطحی هموار و یا روی سقف نقاط کانونی اتاق خود نصب کنید. برای نصب گجتهای هشدار دهنده به دیوار، اطمینان یابید که فاصله آن از سقف سی سانتی متر و یا کمتر باشد.
مرحله 4 انواع سیستم اعلام حریق : سیستم اعلام حریق خود را تست کنید
پس از نصب سیستم اعلام حریق مطمئن شوید که تمام افراد خانه صدای هشدار را می شنوند و می دانند که نسبت به آن چه واکنشی نشان دهند. برای تمیز کردن سیستم اعلام حریق از دستورالعمل شرکت سازنده استفاده کنید تا سنسور هشدار دهنده ی دود بهترین عملکرد را داشته باشند. این دستورالعمل ها به صورت یک بسته ی جامع وجود دارند و یا در اینترنت هم می توانید آن ها را پیدا کنید.