روت کردن گوشی با کامپیوتر

یکی از راه های عالی برای بدست گرفتن کنترل بیشتر گوشی های موبایل و ایجاد قابلیت های جدید، روت کردن آنهاست. البته روت کردن گوشی ریسک هایی را نیز به دنبال دارد و کوچکترین اشتباه در انجام فرآیند روت گوشی می تواند گارانتی آن را باطل کند و یا به صورت کامل آن را از کار بیاندازد.
روت کردن گوشی بدون مشکل نیست و در انجام این کار همیشه مشکلاتی وجود دارد. این کار باید توسط افراد باتجربه و متخصص صورت بگیرد و اگر این کار را قبلا انجام نداده اید بهتر است ریسک انجام آن را برای اولین بار نپذیرید. در این مقاله روت کردن گوشی با کامپیوتر را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
روت کردن گوشی با کامپیوتر
معمولا اپراتورهای مخابراتی و سازندگان گوشی ها، کاربرها را از روت کردن گوشی نهی می کنند تا آنها را از ریسک آسیب هایی که ممکن است به گوشی وارد شود بر حذر دارند. اما برخی نیز بر این باورند که با روت کردن گوشی می توان از شر اپلیکیشن های از قبل نصب شده در گوشی راحت شد و با افزایش سرعت پردازنده خود از تمام ظرفیت های گوشی استفاده کرد.
پیشنهاد ما: آموزش icdl
برای روت کردن گوشی، یکی از بهترین روش ها، روت کردن گوشی با کامپیوتر است. به وسیله کامپیوتر می توان خیلی ساده و سریع در عرض چند دقیقه کامپیوتر را روت کرد. در ادامه با روت کردن گوشی با کامپیوتر به صورت گام به گام آشنا می شویم. اما در ابتدا به صورت دقیق باید بررسی کنیم که روت کردن به چه معناست.
روت کردن به چه معنا است؟
روت کردن گوشی اندرویدی مانند این است که گوشی آیفون را جیل بریک (Jail Break) کنیم. حتما امتحان کرده اید که هنگام خرید گوشی برنامه هایی در گوشی وجود دارند که تا هنگام فروش آن امکان پاک کردن آنها را ندارید و فقط می توانید آنها را بروز کنید. اما روت کردن گوشی به کاربر اجازه دسترسی عمیق به فایل های سیستمی را می دهد تا هرگونه تغییری که مد نظرتان است را بتوانید به آنها اعمال کنید. هنگامی که قصد دارید گوشی را روت کنید باید نهایت دقت و توجه را به مراحل و نحوه انجام کار داشته باشید و حتما باید قبل از انجام کار از محتوای گوشی خود بکاپ تهیه کنید.
اگر روت را روی برخی دستگاه ها تنظیم کنید به شما اجازه می دهد برخی تنظمات غیر فعال مانند تتر کردن بی سیم را فعال نمایید. مزیت های دیگر روت کردن شامل فلش کردن رام های سفارشی و نصب ابزارهای تخصصی و انجام برخی تنظیمات غیر فعال شده می باشد. این کار می تواند قابلیت های گوشی را افزایش دهد و عملکرد گوشی را بهبود بخشد. البته نرم افزارهایی که برای تغییر آنها نیاز به روت کردن گوشی با کامپیوتر دارید زیاد نیست اما به روت کردن گوشی میارزد.
این اپلیکیشن ها عمدتا این امکان را برای شما فراهم می کنند که از آنها روی کلود پشتیبان بگیرید. از طرفی امکان مسدود کردن تبلیغات درون برنامه ای و تبلیغات آنلاین وب، ایجاد تونل های ایمن روی بستر اینترنت، تبدیل کردن دستگاه به یک هات اسپات و اورکلاک کردن پردازنده از دیگر امکاناتی است که با روت کردن گوشی با کامپیوتر به آن دست می یابیم.
چرا نباید گوشی را روت کنیم؟
برخی افراد اعتقاد دارند که نباید گوشی را روت کرد و برای این عقیده خود نیز دلایلی دارند. دلایلی که این افراد بیان می کنند به قرار زیر است:
ابطال گارانتی
طبق قوانین برخی سازندگان و اپراتورهای گوشی های همراه، در صورتی که این گوشی ها روت شوند گارانتی آنها باطل می شود. متخصصان تعمیرات موبایل برای جلوگیری از این کار قبل از روت موبایل حتما بکاپ تهیه می کنند تا اگر مشکلی پیش آمد بکاپ قبلی را دوباره روی گوشی فلش می کنند تا تنظیمات آن به حالت روز اول بازگردد.
ریسکهای امنیتی
روت کردن گوشی با کامپیوتر با برخی ریسک های امنیتی همراه است. بسته به نحوه روت گوشی و اپلیکیشن ها و سرویس های مورد استفاده، احتمال آسیب پذیری امنیتی بالاست. برخی بدافزارها طوری طراحی شده و به کار گرفته می شوند که بتوانند در حالت روت از روی گوشی اطلاعات امنیتی شما را سرقت کنند.
غیر فعال شدن اپلیکیشنها
یکی از مشکلات روت شدن گوشی ها این است که برخی سرویس ها و اپلیکیشن های گوشی ها که با موارد امنیتی سر و کار دارند روی دستگاه هایی که روت شده اند کار نمی کنند. برای مثال برخی بانک های خیلی بزرگ و معتبر دنیا اجازه نصب نرم افزارهای خود را روی دستگاه های روت شده نمی دهند.
آمادهسازی دستگاه اندرویدی برای روت کردن
روت کردن گوشی با کامپیوتر نرم افزارهای مختلفی دارد. یکی از ساده ترین و آسان ترین روش ها برای روت کردن گوشی بوسیله کامپیوتر استفاده از اپلیکیشن های طراحی شده مخصوص این کار است. این اپلیکیشن ها در سال های اخیر محبوبیت خاصی پیدا کرده اند. از جمله این اپلیکیشن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- One Click Root
- Root Master
- BaiduRoot
- mobi
- Framaroot
البته در این مرحله باید تحقیق کنید تا ببینید کدامیک از این اپلیکیشن ها برای گوشی شما مناسب تر است و عملیات روت کردن را روان تر و بهتر انجام می دهد. اگر از نسخه های قدیمی اندروید استفاده می کنید، بهتر است از Firmware.mobi استفاده کنید.
برخی متخصصان بر این باورند که روت کردن نسخه های بالاتر از اندروید 7 با اپلیکیشن های قدیمی کار سخت تری است. سرویس بوت مورد تایید در نسخه های بالاتر از 7 برای بوت کردن دستگاه حتما اول بررسی می کنند که فایل های سیستمی به خطر نیافتند و به همین دلیل خیلی از اپلیکیشن های روت کردن گوشی با کامپیوتر از نسخه 7 به بالا در ابتدا کمی سخت بود.
خوشبختانه نرم افزارهای روت گوشی از یک جایی به بعد خیلی پیشرفته تر شدند و در حال حاضر روت کردن نسخه های بالای اندروید با کامپیوتر حتی از نسخه های قدیمی نیز آسان تر است. البته برخی گوشی ها با برخی اپلیکیشن های روت کردن سازگار نیستند بنابراین باید گاهی اوقات نرم افزارهای متفاوت را روی گوشی خود امتحان کنید تا مطمئن شوید کدام بهتر کار می کنند.
مراحل روت کردن گوشی با کامپیوتر
اولین مرحله برای روت کردن گوشی با کامپیوتر بکاپ گرفتن است. از تمام فایل های مهم خود بکاپ تهیه کنید. قبل از انجام روت گوشی از شارژ کامل گوشی مطمئن شوید زیرا انجام عملیات روت ممکن است کمی طولانی شود و به شارژ کافی نیاز دارد.
برای روت کردن ابتدا باید قابلیت OEM Unlocking و USB Debugging گوشی را فعال کنید. برای این کار به بخش تنظیمات دستگاه خود بروید. در این مرحله معمولا گزینه Developer Options را باید در بخش انتهایی صفحه تنظیمات خود مشاهده کنید. اگر این اتفاق صورت نمی گیرد باید مراحل زیر طی شود:
روی About Phone کلیک کنید. مسیر دقیق این گزینه در گوشی های مختلف ممکن است متفاوت باشد. معمولا این گزینه را می توانید در بخش other software information مشاهده کنید. بعد از این مرحله باید دقیقا 7 بار روی Build Number کلیک کنید تا گزینه Developer Options در منوی اصلی ظاهر شود. در این مرحله به احتمال بالا رمز عبور گوشی را از شما درخواست خواهد کرد. در ادامه روی کلید بازگشت بزنید تا گزینه Developer Options را ببیند. حالا روی گزینه Developer Options کلیک کنید و فعال بودن USB Debugging و OEM Unlocking را بررسی کنید.
نصب ابزارهای پلتفرم SDK اندروید
در قدیم برای روت کردن گوشی با کامپیوتر می بایست کل پکیج توسعه اندروید گوگل را دانلود می کردید. اما امروزه تنها با دانلود Android SDK Platform می توانید این کار را انجام دهید. برای محل نصب نرم افزارها بهتر است از درایو C استفاده کنید.
جمع بندی روت کردن گوشی با کامپیوتر
در این مقاله نحوه و مراحل روت کردن گوشی با کامپیوتر را بررسی کردیم. همانطور که مطالعه کردید روت کردن گوشی کمی ریسکی می باشد و ممکن است گوشی شما را با مشکل مواجه کند. برای جلوگیری از بروز این خطرات باید حتما در مرحله اول از اطلاعات مهم گوشی بکاپ گرفت. روت کردن گوشی مزایا و معایبی دارد اما خیلی از اوقات مزایای آن به معایبش می چربد. با روت کردن گوشی به فایل های سیستمی گوشی دسترسی خواهید داشت اما نصب برخی اپلیکیشن ها روی گوشی شما غیر فعال می شود.