تعمیر گوشی آب خورده
گاهی اوقات به دلیل بی دقتی یا دلایل مختلف دیگر، گوشی همراه ما داخل آب می افتد. آب خوردگی در موبایل مشکلات زیادی را به همراه دارد تعمیر آن نیز کمی هزینه بر است. تعمیر گوشی آب خورده بستگی به میزان آبی دارد که به قطعات مهم نفوذ کرده و به آن ها آسیب رسانده است. در این مقاله قصد داریم همه روش های ممکن برای تعمیر گوشی آب خورده را به شما معرفی کنیم. با ما همراه باشید. همچنین در آموزشگاه فنی پویان آموزش تعمیرات لوازم خانگی با تخفیف 30 درصدی بصورت محدود برگزار می شود برای اطلاعات بیشتر با کارشناسان مجموعه در ارتباط باشید.
تعمیر گوشی آب خورده
هنگامی که مایعات با قطعات برد گوشی شما تماس پیدا می کنند اختلال و خرابی در گوشی ایجاد می شود. در این هنگام مایعات به اولین حفره روی برد نفوذ می کنند و اگر حرکت آن ها متوقف شد، آن قطعه یا برد را درگیر می نماید. آب خوردگی گوشی فقط مختص گوشی های اندروید نیست و حتی جدیدترین آیفون های ضد آب نیز ممکن است دچار آب خوردگی شوند. تعمیر گوشی آب خورده در صورتی که قطعات آن قابل ترمیم باشند، امکان پذیر است، اما به میزان رطوبتی که به قطعات گوشی رسیده بستگی دارد.
بنابراین می بایست قطعات آن از جمله باتری را تعویض کرد. هنگامی که با این مشکل مواجه شدید، نا امید نشوید و گوشی را فورا خاموش کنید تا میزان آسیب دیدگی کمتر شود. آب یک رسانای الکتریکی است و ممکن است به گوشی شما آسیب بزند و هزینه خرید یک گوشی نو را به شما تحمیل کند. باتری نسبت به رطوبت خیلی حساس است و حتی آیفون 7 که به دوام 30 دقیقه ای زیر آب بدون هیچ آسیبی مشهور است، تحت گارانتی شرکت اپل قرار نگرفته است.
اقداماتی که گوشی آب خورده را نجات می دهد
هرگاه گوشی همراه یا تبلت شما به دلایل مختلف در آب شناور شد یا مجاور آب قرار گرفت، مراحل زیر را به ترتیب و با سرعت عمل انجام دهید. سرعت عمل بالا در نجات گوشی شما اهمیت سیار زیادی دارد.
-
به سرعت گوشی را خاموش کنید ( این مرحله خیلی مهم است)
به علت اینکه آب و الکتریسیته در نطقه مقابل هم قرار گرفته اند، اولین کاری که می کنید خاموش کردن گوشی است. برای انجام این کار ابتدا باتری را از گوشی جدا نمایید یا با پاور گوشی اقدام به خاموش کردن آن کنید. آن را به صورت ایستاده قرار دهید. اگر گوشی شما قاب دارد آن را جداکنید. سعی کنید با یک وسیله مکنده آب آن را تخلیه نمایید. هیچ گاه اقدام به لمس دکمه های گوشی جهت تست نکنید؛ زیرا باعث خراب شدن گوشی می شود.
-
برای تعمیر گوشی آب خورده آنرا به شارژ نزنید
وقتی گوشی آب می خورد بزرگترین اشتباه به شارژ زدن گوشی است. زیرا به دلیل اتصال گوشی به برق دشارژ شده و به مدار اصلی آسیب وارد می کند.
-
رطوبت و نم آن را برطرف کنید
ابتدا باتری و میکرو اس دی و سیم کارت را از گوشی جدا کنید، تمامی لوازم جانبی مانند هدفون، کاور، قاب و کارت حافظه را از آن خارج نمایید. بدنه گوشی را با یک پاچه نرم و لطیف خشک کنید. از سشوار برای خشک کردن استفاده نکنید؛ زیرا رطوبت بیشتری به داخل گوشی نفوذ و اجزای الکتریکی را خراب می کند.
-
گوشی را تکان ندهید
گوشی آب خورده را به هیچ وجه تکان ندهید، به آن ضربه نزنید یا درون آن فوت نکنید.
-
گوشی را داخل کیسه برنج قرار دهید
برنج خاصیت جذب رطوبت بالایی دارد. به همین دلیل یک روش تست شده برای خارج کردن سریع تر رطوبت گوشی بدون آسیب به اجزای الکترونیکی آن این است که گوشی را به مدت 2 الی 3 روز در کیسه برنج قرار دهیم. با این کار رطوبت داخل گوشی به طور کامل خشک می شود و گوشی آماده تست خواهد بود.
گوشی را روشن و تست کنید
بعد از انجام همه مراحل بالا و زمانی که رطوبت گوشی گرفته شد، باتری را جایگزین کنید و گوشی را برای تست روشن کنید. اگر گوشی روشن نشد آن را به شارژ بزنید. اگر گوشی شارژ نشد ممکن است باتری خراب شده باشد و باتری آن را تعویض کنید. در صورتی که مشکل با تعویض باتری حل نشد، به یک تعمیرکار گوشی متخصص مراجعه نمایید.
توصیه می شود خودتان از راه های اشتباهی که دیگران پیشنهاد می دهند استفاده نکنید؛ زیرا گوشی شما نیاز به تعمیرات تخصصی دارد. می توانید از سایت آموزشگاه فنی پویان، قسمت آموزش تعمیرات نرم افزاری و سخت افزاری موبایل آموزش های لازم را ببینید.
روش های اشتباه که نباید برای گوشی آب خورده انجام دهید
برخی از افراد یا حتی برخی از سایت ها و وب سایت ها در اینترنت راه های اشتباهی را برای گوشی آب خورده پیشنهاد می دهند که ممکن است انجام آن ها آسیب بیشتری به گوشی شما وارد کند. در اینجا به این راهکارها اشاره می کنیم.
-
خشک کردن گوشی با سشوار
با این کار نه تنها گوشی شما از رطوبت خشک نمی شود، بلکه ممکن است آب و رطوبت در سراسر قطعات گوشی نفوذ کرده و جاهایی که خشک بودند را خیس کرده و باعث اتصال کوتاه شود. به علاوه باد سشوار ممکن است به IC های گوشی آسیب برساند و هزینه دیگری به هزینه های تعمیر گوشی آب خورده شما اضافه می کند.
-
قرار دادن گوشی در فریزر
عجیب ترین راهکار اشتباه برای نجات گوشی آب خورده از رطوبت، گذاشتن آن درون فریزر است. با این کار تمام آبی که درون گوشی است در فریزر منجمد شده و باید هزینه های بیشتری را برای تعمیر پرداخت کنید.
هزینه تعمیر گوشی آب خورده
هزینه تعمیر گوشی آب خورده به میزان رطوبت وارد شده در گوشی شما بستگی دارد. اگر قطعات زیادی در اثر آب خوردگی آسیب دیده باشند، هزینه تعمیر بالا می رود. به همین دلیل توصیه می شود بلافاصله بعد از آب خوردگی گوشی، آن را خاموش و به تعمیرگاه مجاز یا نمایندگی برند گوشی مراجعه کنید. اگر مدار اصلی گوشی آب خورده باشد، باید هزینه بسیار بالایی را پرداخت کنید. در برخی موارد نیز گوشی دیگر قابل استفاده نخواهد بود و باید کامل تعویض شود.
به گوشی آب خورده چند نوع آسیب وارد می شود؟
از نظر متخصصین تعمیرات موبایل به گوشی آب خورده دو نوع آسیب وارد می شود که عبارت است از:
-
آب خوردگی در مدار اصلی گوشی (برد گوشی)
اگر برد گوشی یا همان مدار اصلی گوشی دچار آب خوردگی باشد، لاجیک برد گوشی تحت تاثیر آب و یون ها قرار می گیرد. در این نوع آسیب دیدگی گوشی یا بلافاصله بعد از آب خوردگی خاموش می شود یا چند دقیقه بعد خاموش می گردد.
-
آب خوردگی موضعی گوشی
در آب خوردگی موضعی، مدار متصل شده به مسیر اصلی آسیب نمی بیند. این نوع آب خوردگی گوشی موجب خاموش شدن گوشی شما نمی شود و فقط به قطعات درگیر آسیب می رساند. برای مثال قطعات بلوتوث یا دوربین یا اسپیکر گوشی خراب می شود.
مراحل تعمیر گوشی آب خورده در تعمیرگاه
تعمیرکار متخصص برای تعمیر گوشی آب خورده مراحل و ترفندهای زیر را انجام می دهد. این ترفندها و راهکارهای مهم را با یکدیگر مرور می کنیم.
- مشخص کردن مدت زمانی که از لحظه آب خوردگی گوشی شما گذشته است.
- چک کردن سنسورهای آب خوردگی گوشی شما
- بررسی و برآورد مقدار یون های آبی که در گوشی شما اختلال ایجاد کرده اند.
- تشخیص محل آسیب دیده روی برد گوشی شما
- مرحله شستشوی برد گوشی با تینر فوری و یا بنزین و یک مسواک زبر
- مرحله شستشوی برد گوشی با مایع اولتراسونیک
- استخراج قطعات آسیب دیده بر اثر آب خوردگی از گوشی
- تاباندن نور به زیر ال سی دی برای ایجاد بک لایت مصنوعی و بکاپ گیری از اطلاعات گوشی
- نحوه تست خازن مقاومت در عیب یابی قطعات روی برد گوشی
- نحوه تست مقاومت به وسیله تست بوق مولتی متر
- جریان و اهم گیری همه قطعات برای تشخیص خرابی گوشی
سخن پایانی
بیشتر افرادی که دچار مشکل آب خوردگی گوشی شده اند استرس بسیار زیادی دارند. به شما توصیه می کنیم برای تعمیر گوشی آب خورده به راهکارهای غلطی که بین افراد شایع شده و یا راهکارهایی که به اشتباه در برخی سایت ها نوشته شده است، اعتماد نکنید. با خونسردی کامل بلافاصله گوشی را خاموش و با پارچه یا دستمال توالت تمامی قطعات گوشی را خشک کنید. اگر با خشک کردن مشکل رفع نشد، به یک تعمیرکار متخصص مراجعه کنید.
با شرکت در دوره های تخصصی آموزش تعمیرات موبایل آموزشگاه فنی پویان، کارآموزان تمام مهارت های مربوط به تعمیرات سخت افزاری و نرم افزاری را تحت نظر اساتید مجرب آموزشگاه فرا می گیرند.
سلام ممنون بابت مقاله خوبتون ،عالی بود
سلام ، تشکر