آموزش هواگیری پکیج و دلیل انجام آن
در این مقاله با آموزش هواگیری پکیج در خدمت شما هستیم. هواگیری و یا تخلیه هوای پکیج باید به صورت سالانه و قبل از سرویس و راه اندازی سیستم صورت بگیرد. دلیل ضرورت این اقدام این است که وجود هوا درون لوله های آب موجب اختلال در عملکرد دستگاه پکیج می شود. گاهی اوقات افراد هواگیری پکیج را با تنظیم فشار پکیج اشتباه می گیرند در صورتی که این دو مورد کاملا متفاوت می باشند و منظور از هواگیری، تخلیه کامل هوای حبس شده داخل سیستم پکیج است.
تخلیه هوای پکیج باید قبل از آغاز فصل سرما و افزایش ساعت و بار کاری پکیج صورت بگیرد. نحوه تخلیه هوای پکیج مراحل مختلفی دارد ولی در برندهای مختلف تقریبا یکسان است. در ادامه مقاله با آموزش هواگیری پکیج با ما همراه باشید.
دلیل خالی کردن هوا پکیج
حالا سوال اینجاست که دلیل خالی کردن هوای پکیج چیست؟ هوای داخل دستگاه در عملکرد سیستم اختلال ایجاد می کند و موجب به هم خوردن تنظیم دمای آب توسط پکیج می شود. هنگامی که آب سرد و گرم می شود و دمای آن ثابت و مطابق انتظار نیست به این معنی می باشد هوای درون لوله ها در عملکرد دستگاه تاثیرگذار بوده است. البته این مساله را در نظر بگیرید که خیلی از مشکلاتی که به عدم تنظیم دمای آب در پکیج منجر می شوند منشاء دیگری دارند و ناشی از خرابی برخی قطعات پکیج می باشند و وجود هوا در سیستم فقط یکی از عوامل برهم خوردگی تنظیم دمای آب پکیج است. عدم هواگیری به موقع پکیج ممکن است موجب بروز مشکلات زیر شود:
- آب خروجی از دستگاه سرد و گرم می شود.
- ایجاد صدای آزاردهنده و زیاد در پکیج هنگام کار.
- سرد یا بیش از حد داغ بودن آب خروجی از پکیج.
- روشن نشدن پکیج
- عدم تعادل دمایی در شوفازها
مقاله پیشنهادی: علت کم شدن فشار آب گرم پکیج
هواگیری مرتب و به موقع پکیج عمر و بازده کاری دستگاه را به شدت افزایش می دهد و هزینه های مصرف انرژی را تا حد قابل قبولی می کاهد. در ساختمان های قدیمی که لوله کشی شوفاژ با لوله های فلزی انجام می شده، نیاز به هواگیری بیشتر است زیرا وجود هوا در لوله های فلزی به دلیل اکسید شدن لوله ها به دلیل مجاورت با هوا و آب است. از آنجایی گردش آب در سیستم لوله کشی پکیج و رادیاتور معمولا در پایین سیستم در جریان می باشد، سیستم لوله کشی شوفاژ ساختمان ها معمولا در طبقات پایین نیاز به هواگیری پیدا می کند.
شیوه تخلیه هوا پکیج دیواری
آموزش هواگیری پکیج باید کاملا اصولی باشد. انجام هواگیری به شکل صحیح، مراحل خاص خود را دارد. ابتدا دقت کنید که هر مرحله باید با صبر و حوصله صورت بگیرد. شیوه عمومی برای تخلیه هوای پکیج و رادیاتور در انواع پکیج ها از جمله پکیج های بوتان، ایران رادیاتور و آریستون به یک شکل است. برای هواگیری پکیج مراحل زیر باید طی شوند:
- ابتدا پکیج را روی حالت زمستان یا گرم کردن قرار دهید و سپس لوله آب گرم را باز کنید تا پکیج روشن شود.
- در مرحله بعدی، پیچ هواگیری دستگاه را که در انتهای پمپ پکیج تعبیه شده است پیدا کنید و آن را با پیچ گوشتی باز کنید. برای باز کردن پیچ باید آن را خلاف عقربه های ساعت بچرخانید.
- در حالی که پیچ را باز می کنید، هوا همراه آب از دستگاه خارج می شود. آب خروجی بسیار داغ می باشد و به همین دلیل برای جلوگیری از آسیب دیدن باید موارد ایمنی به صورت کامل رعایت شود.
- برای جمع آوری آب خروجی از یک دستمال با جذب بالا مانند دستمال های میکروفایبر در زیر پیچ هواگیری استفاده کنید و زیر آن نیز یک سطل قرار دهید.
- خارج شدن آب از پکیج با سر و صدای غیر معمولی همراه می باشد که کاملا طبیعی است. از این رو به هیچ وجه نگران نباشید و بعد از یکنواخت شدن فشار آب و کاهش صدا، مراحل هواگیری رو به پایان است.
- حال باید پیچ پمپ را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید تا بسته شود. پیچ باید کاملا بسته و محکم شود.
مقاله مرتبط: علت خاموش شدن آبگرمکن دیواری
دقت داشته باشید که پس از هواگیری پکیج، رادیاتورهای داخل اتاق نیز باید یک به یک هواگیری شوند. معمولا توصیه می شود ابتدا هواگیری از نزدیک ترین رادیاتور به پکیج آغاز شود و بعد به ترتیب رادیاتورهای دیگر هواگیری شوند. توصیه می شود برای انجام بهتر فرآیند هواگیری پکیج و رادیاتورها، کمی شیب برای شوفاژ در نظر گرفته شود. این شیب معمولا حدود 0.5 سانتی متر است.
تنظیم فشار بار پکیج دیواری
یکی دیگر از مواردی که در بهبود عملکرد پکیج دیواری بسیار موثر و مهم است، تنظیم فشار bar پکیج دیواری است. برای این منظور، مراحل زیر باید تکرار شود.
اگر پکیج خاموش شود و کار نکند، باید فشار پکیج بررسی شود. فشار بار پکیج توسط یک گیج نشان داده می شود و عقربه آن به طور استاندارد بین اعداد 1 تا 1.5 قرار دارند.
برای افزایش فشار بار می توانید از شیر پرکن استفاده کنید. با باز کردن شیر پرکن بر خلاف عقربه های ساعت، فشار بار افزایش می یابد و بعد از رسیدن عقربه به 1.5 بار، شیرپرکن را ببندید. توجه به این نکته ضروری است که کاهش فشار آب ورودی ساختمان باعث کندی در بالا آمدن عقربه فشار بار می شود.
بهترین زمان برای هواگیری رادیاتور شوفاژ
در ادامه مقاله آموزش هواگیری پکیج به زمان مناسب برای انجام این کار می پردازیم. همانطور که اشاره کردیم بهترین زمان برای هواگیری پکیج، شروع فصل سرما است. همچنین اگر به هر دلیلی مدت زیادی از توقف آب داخل رادیاتورها گذشته، بهتر است قبل از راه اندازی مجدد رادیاتور آن را هواگیری کنیم.
گاهی اوقات زمانی که پکیج را روشن می کنید، از رادیاتورها و پکیج صدای غیر معمول بیرون می آید. این صدا نشانه این است که سیستم نیاز به هواگیری دارد.
مورد بعدی که پکیج و رادیاتور را نیازمند هواگیری می کند یکنواخت بودن دما در نقاط مختلف رادیاتور به خصوص در نواحی بالای رادیاتور نسبت به پایین آن است.
همچنین اگر بخشی از رادیاتور یا همه قسمت های آن سرد بود یا نشتی در سیستم وجود داشت، باید بعد از بررسی و تعمیر اتصالات هواگیری پکیج نیز انجام شود.
اگر بعد از هواگیری پکیج بازهم شوفاژ گرم نمی شود، باید به یک متخصص تعمیرات پکیج مراجعه کنید.
جمع بندی آموزش هواگیری پکیج و دلیل انجام آن
در این مقاله در مورد آموزش هواگیری پکیج مباحثی را بیان کردیم. همانطور که مشاهده کردید، هواگیری پکیج و شوفاژ باید به صورت مرتب و سالانه صورت بگیرد. این به این دلیل است که هوای داخل شوفاژ باعث اختلال در عملکرد دستگاه می شود. هواگیری باید فصل پاییز و قبل از شروع فصل سرد سال صورت بگیرد. زیرا با شروع فصل سرد سال، بار کاری پکیج افزایش می یابد و هوای داخل لوله ها باعث می شود پکیج قادر نباشد به صورت یکنواخت دمای لوله ها و رادیاتور را به حد مطلوب برساند.