آموزش طریقه تعمیر انواع مختلف LCD و LED لپ تاپ
حتی اگر از لپ تاپ خود خیلی مراقبت کنید تا آسیبی به آن وارد نشود، ممکن است گاهی اوقات این آسیب ها اجتناب ناپذیر بوده و تعمیرات لپ تاپ لازم شود. از آسیب های جدی که به لپ تاپ وارد می شود آسیب دیدن صفحه نمایش آن است و می تواند با این روند صعودی قیمت دلار در کشور، هزینه بسیار زیادی روی دست شما بگذارد. ولی این به این معنی نیست که لپ تاپ خود را کنار گذاشته و دیگر نتوانید از آن استفاده کنید.
برای اطمینان از سلامت لپ تاپ خود باید آن را به متخصص های تعمیرات لپ تاپ سپرد که البته همان طور که گفته شد کاری هزینه بر است. اگر لپ تاپ شما زمان ضمانت نامه خود را گذرانده است راهی جز تعمیرات لپ تاپ نخواهید یافت. از گزینه های پیش رو برای کاهش هزینه های ناشی از تعمیرات لپ تاپ این است که خود شما دست به کار شده و به تعمیرات لپ تاپ خود بپردازید. البته ممکن است کار شما بدتر شده و مشکلات آن را بیشتر کند. برای این که خود بتوانید از پس تعمیر صفحه نمایش بر بیایید باید آموزش های تخصصی در حوزه تعمیرات لپ تاپ را دیده باشید و بعد از آن نیز به مهارت خود اطمینان کافی داشته باشید.
می توان اطمینان داد که حتی کسانی که قبل از این هیچ گونه صفحه نمایشی را جایگزین یا تعویض نکرده اند می توانند با دقت فراوان به این کار بپردازند. فقط باید دقت داشته باشید که اگر صفحه لپ تاپ شما از نوع لمسی است کار شما چالش بیشتری خواهد داشت. اگر فکر می کنید که چاره ای جز تعمیرات لپ تاپ ندارید و صفحه نمایش یا LCD و یا LED لپ تاپ شما آسیب دیده است و هزینه تعمیرات را نیز نمی توانید بپردازید، می توانید با خرید قطعه صفحه نمایش خودکار تعمیر را شروع کنید. در ادامه پنج قدم برای تعویض لپ تاپ آورده شده است که برای تعویض صفحه نمایش بسیار کمک کننده است.
لپ تاپ
مرحله اول در تعمیرات لپ تاپ
قبل از اینکه به تعمیر لپتاپ بپردازید باید بدانید که دقیقاً چه اشتباهی در لپ تاپ رخ داده است و چه قطعه ای باید تعمیر شود. نوع لپ تاپ شما و تاریخ تولید لپ تاپ میتواند در هزینه مربوط به خرید صفحه نمایش تاثیر داشته باشد و همچنین ممکن است خرید و پیدا کردن صفحه نمایش را برای شما سخت کند. اولین قدمی که باید انجام دهید این است که دستگاه را روشن کنید و از درست بودن قطعات دیگر مطمئن شوید. برای آزمایش کردن متن فوق میتوانید لپ تاپ خود را به مانیتور دیگری اتصال دهید، اگر دیدید که لپ تاپ عمل کرد خوبی دارد و احتمال می دهید که صفحه نمایش شکسته شده یا آسیب دیده، تنها مشکل در لپ تاپ است روی تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ تمرکز کنید.
البته به این نکته توجه کنید که در برخی از لپ تاپ ها برای اتصال صفحه نمایش خارجی برخی تنظیمات را باید انجام داد. از نکته های مهم دیگر در تعمیرات لپ تاپ وقتی که صفحه نمایش مشکل دارد، این است که باید مطمئن شوید تنها ناحیه تخریب شده صفحه نمایش است و کارت گرافیک آسیبی ندیده باشد، یا وقتی که لپ تاپ روشن نمی شود بدانید قطعه دیگری نیز دچار تخریب شده است. همچنین بررسی کنید قاب لپ تاپ مشکلی نداشته باشد زیرا در این صورت در تعمیرات لپ تاپ که صفحه نمایش آن مشکل دارد با مشکل دیگری روبرو خواهد شد.
اگر همه این قوانین را انجام دادید و مشکلی نبود می توانید شروع به تعمیر کنید. همانطور که در متن های بالا اشاره کردیم اگر صفحه لپ تاپ شما از نوع لمسی است و شما استرس این را دارید که ممکن است آسیب جدی به لپ تاپ وارد شود، بهتر است آن را به یک متخصص تعمیرات لپ تاپ سپرده تا علاوه بر بررسی آن بتواند آن را تعمیر کرده یا به شما در تعمیر آن کمک کند.
لپ تاپ
مرحله دوم تعمیرات لپ تاپ
بعد از بررسی مشکلات صفحه نمایش لپ تاپ، باید نوع صفحه نمایش خود را بشناسید و به دنبال پیدا کردن آن در مراکز فروش قطعات لپ تاپ باشید. توجه کنید که اگر صفحه نمایش مناسب لپ تاپ خود را خریداری نکنید تعمیر لپ تاپ دچار مشکل شده و نمی توانید به آن بپردازید. برای تشخیص مدل صفحه نمایش به تنظیمات رفته و شماره سریال آن را پیدا کنید، تا بتوانید قطعه مورد نیاز خود را تهیه کنید. با وارد کردن این شماره سریال به راحتی می توانید به خرید صفحه نمایش درست و مناسب سیستم خود بپردازید. این مرحله در تعمیر لپ تاپ از مهم ترین مراحل است و باید دقت کافی را داشته باشید. پیشنهاد می شود به دقت و به کرار مدل لپ تاپ خود را بررسی کرده و برای خرید صفحه نمایش مناسب چند بار مطابقت آن را چک کنید.
مرحله سوم در تعمیرات لپ تاپ
این قسمت از مراحل تعمیرات لپ تاپ برای همه لپ تاپ ها کامل نبوده ولی ابزارهای پایه و مهم را شامل می شود. در این مرحله به چند چگونه از ابزار های مختلف نیاز داریم تا بتوانیم هنگام تعمیرات لپ تاپ به درستی و بدون احتیاج به مواد دیگری کار درست را انجام دهیم. از ابزارهای مورد نیاز داشتن یک میز کار است که باید صاف و تمیز باشد. همچنین داشتن یک چاقو یا شیء مشابه چاقوی بتونه کاری برای جدا کردن صفحه نمایش تخریب شده لازم است.
از ابزارهای دیگری که می توان نام برد یک پیچ گوشتی مغناطیسی فیلیپس، یک سنجاق یا جسم سوزنی شکل، یک ظرف کوچک برای نگه داشتن پیچ های اضافی و همچنین ال سی دی جدید و چسب و نوار برای چسباندن ال سی دی لازم می باشد. البته میتوانید به جای جمع آوری این ابزارها از مجموعه ی آن ها که در کیت ابزار جمع آوری شده است استفاده کنید. بعد از تهیه اقلام مورد نیاز، همه را کنار هم جمع آوری کرده و لپ تاپ را نیز روی میز کار قرار دهید.
لپ تاپ
مرحله چهارم در تعمیرات لپ تاپ
در این مرحله ابتدا سعی کنید لپ تاپ خود را خاموش کرده و آن را از هرگونه منابع برقی جدا کنید تا از خطرات محتمله و ناشی از برق گرفتگی جلوگیری شود. همچنین قطع شدن برق کمک می کند که آسیبی به باتری لپ تاپ وارد نشود. بعد از انجام این مرحله سعی کنید برچسب هایی که پیچ های صفحه نمایش را پوشانده است پیدا کنید و شروع به باز کردن صفحه نمایش از جایگاه پیچ ها نمایی. این پیچ ها معمولاً در پایین صفحه نمایش وجود دارند و معمولاً تعداد آنها ۲ عدد در نزدیکی لولا می باشد.
با توجه به نیاز به برچسب ها و پیچ ها، سعی کنید آنها را با دقت لازم بازگشایی کرده و در ظرفی جداگانه آنها را نگهداری کنید. زیرا بعد از اتمام کار به پیچ ها و برچسب ها نیاز است. سپس به باز کردن پیچ ها بپردازید و سعی کنید به آنها خیلی فشار وارد نکنید و به اندازه جدایی بدنه از صفحه تلاش کنید. زیرا ممکن است پیچ ها هرز شده و کاربردی نداشته باشند. در این مرحله می توانید صفحه لپ تاپ را به آرامی جدا نموده و باید مطمئن باشید که به بدنه آسیب نرسد.
با استفاده از یک چاقوی بتونه یا یک شی مشابه آن، صفحه نمایش مورد نظر را از قسمت بدنه لپ تاپ جدا کنید. جدا کردن صفحه نمایش از بدنه ممکن است کمی سخت باشد. اگر در هنگام جدا کردن، صدای پلاستیکی می شنوید نگران نباشید زیرا صدای زبانه های پلاستیکی هستند که باعث اتصال صفحه نمایش به بدنه می شوند. اگر در جداسازی صفحه نمایش از بدنه مشکل دارید پیچ های بدنه را کمی شل تر کنید و به کار خود ادامه دهید. همچنین با تکان دادن به آرامی می توانید آن را جدا نمایید.
لپ تاپ
برداشتن LCD
از سخت ترین و آسیب پذیر ترین قسمت های تعمیرات لپ تاپ جدا کردن LCD است. ابتدا باید مطمئن شویم که لپ تاپ خاموش است تا به LCD دسترسی کامل داشته باشیم. در اکثر لپ تاپ ها در دو طرف بالا دو پیچ دیگر وجود دارد که باید آن ها را نیز به حد کافی شل کرده تا بتوانیم LCD را از صفحه نمایش یا همان قاب فلزی جدا کنیم. در بعضی لپ تاپ ها به جای این پیچ ها نوار های سنگینی وجود دارد. برای جدایی LCD از صفحه نمایش باید از سمت چپ و راست صفحه نمایش کمک بگیریم.
بعد از حذف LCD قدیمی از روی صفحه نمایش، صفحه نمایش را روی صفحه کلید قرار می دهیم. در قسمت پشت صفحه نمایش کابلی به طور پیوسته به بدنه متصل شده است و باید مراقب بود که این کابل ویدیویی هنگام کار هیچ آسیبی نبیند. اگر این کابل دچار آسیب شده باشد باید برای رفع اشکال لپ تاپ را به متخصص تعمیرات لپ تاپ سپرد. اکنون بعد از انجام مراحل فوق نوبت به جدایی این کابل و LCD رسیده است.
کانکتور های این کابل معمولا در لپ تاپ های مختلف در مرکز باشد و یا ممکن است در انتهای صفحه نمایش قرار گرفته باشد. در این مرحله کار را به آرامی پیشش ببرید تا مشکلی برای کابل ها پیش نیاید. در انتهای کابل و صفحه قرار داده شده، از چسب یا نوار های خاصی برای اتصال استفاده شده است که باید جدا سازی شوند. در انتهای این قسمت باید LCD را به طور حتم از صفحه نمایش جدا شود.
لپ تاپ
مرحله آخر در تعمیرات لپ تاپ
این مرحله نیز به اندازه مرحله قبلی از حساسیت زیادی برخوردار است، فقط باید بتوانید مکان جدید را برای جای ال سی دی تعیین کرده و در سر جای خود به درستی قرار دهید. همچنین باید ال سی دی به طور کاملی در قاب قرار بگیرد. بعد از این مرحله اتصال ویدیو را توسط کابل ها انجام می دهیم. باید اطمینان حاصل کنیم که کانکتورها دقیقا سر جای خودشان توسط نوار یا چسب قرار بگیرند.
بعد از اتمام این مرحله باید مطمئن شوید که قابها ال سی دی را کاملا در بر گرفته اند. همچنین پیچ ها را در بالا و پایین کاملا چرخانده و همه چیز را طبق صورت اولیه در جای خود قرار دهید. بعد از اینکه همه چیز در سر جای خود به خوبی قرار گرفت، صفحه نمایش را مجدداً سر جای خود قرار داده و لولای آن را سفت کنید تا به راحتی شل نشود. بعد از این که پیچ ها را سر جای خود پیچاندید، برچسب ها را روی آن بچسبانید. بعد از تمام این مراحل نوبت به روشن کردن سیستم خواهد رسید.
در آخرین مرحله باتری را داخل لپ تاپ قرار داده و قبل از روشن کردن آن لپ تاپ را به منبع تغذیه وصل کنید. اگر نمایشگر تصویری را نشان نداد یا روشن نشد باید بررسی کنید که همه چیز سر جای خود قرار گرفته است یا خیر. تمام این مراحل اگرچه سخت به نظر می رسند ولی با دقت کافی و همچنین آموزش های تخصصی که می توانید با آموزشهای مربوطه به آندست یابید، انجام این مراحل آسان تر خواهد شد و از این که خودتان صفحه نمایش لپ تاپ را درست کرده اید، احساس خشنودی خواهید کرد و همچنین در مصرف پول خود صرفه جویی زیادی می کنید.
نتیجه گیری
برای اینکه بتوانید خود به تنهایی تعمیرات لپ تاپ خود را انجام دهید، باید نسبت به یکسری مسائل آمادگی خاصی داشته باشید، اول اینکه به خودتان اعتماد داشته باشید که می توانید کاری را تا آخر انجام دهید و آن را نصف کاره رها نکنید. دوم اینکه هزینه جزئی برای این کار را که می تواند نیمی از هزینه اصلی باشد پرداخت کنید. این هزینه ها شامل خرید لوازم می باشد که برای تعمیرات نیاز است. مثل مواردی که در بالا ذکر شد. همچنین برای خرید قطعه اصلی علاوه بر هزینه، باید بتوانید قطعه اصلی را توسط شماره سریال درج شده در قسمت تنظیمات جستجو کرده و طبق آن قطعه را خریداری نمایید تا این قطعه دقیقاً همان مدلی باشد که لپ تاپ شما به آن احتیاج دارد.
اگر قطعه مورد نظر به درستی خریداری نشود قطعاً لپ تاپ شما هیچ تصویری را بعد از تعمیر صفحه نمایش نشان نخواهد داد. بعد از مرحله خریداری، سعی کنید آموزشهایی را در حوزه تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ فرا بگیرید تا بتوانید به طور کاملی به تعمیر صفحه نمایش لپ تاپ و ال سی دی بپردازید. قبلا نیز ذکر کردیم که اگر صفحه نمایش شما یا ال سی دی شما از نوع لمسی است محتاط باشید و سعی کنید قبل از هر گونه اقدامی با یک متخصص زبده در این امر مشورت کافی را داشته باشید.