آموزش تعمیر شارژر موبایل
مشکل شارژ نشدن موبایل یک مشکل بسیار آزار دهنده برای کاربران می باشد. موبایل ها بدون شارژ باتری کاملا بدون استفاده هستند. یکی از دلایل شارژ نشدن موبایل ایراد شارژر موبایل است. قطع بودن کابل، مشکل در پورت ها و مشکلات الکترونیکی سری شارژر می توانند دلایل شارژ نشدن موبایل باشد. در این مقاله به آموزش تعمیر شارژر موبایل می پردازیم. با ما همراه باشید.
آموزش تعمیر شارژر موبایل
سوال اینجاست که از کجا باید متوجه شویم که ایراد شارژ نشدن گوشی ما از شارژر است؟ ممکن است مشکل از باتری گوشی یا مسیر شارژ موبایل باشد. به همین دلیل قبل از اقدام به تعویض یا تعمیر شارژر حتما باتری موبایل را نیز تست کنید. برای این کار می توانید گوشی خود را با یک شارژر دیگر شارژ کنید. اگر گوشی شارژ شود نشان دهنده این است که باتری و مسیر شارژ گوشی شما سالم است و برای شارژ مجدد گوشی خود باید به سراغ تعمیر شارژر بروید.
چگونه شارژر موبایل خود را تعمیر کنیم
در ادامه آموزش تعمیر شارژر موبایل حالا سوال اینجاست که چگونه باید شارژر گوشی خود را تعمیر کنیم؟ گاهی اوقات شارژر گوشی خیلی دیر عمل شارژ کردن گوشی را انجام می دهد. در این مواقع تشخیص اکثر افراد غیر متخصص این است که باتری گوشی با مشکل مواجه شده است. این در حالی است که دیر شارژ شدن گوشی ارتباطی با باتری ندارد و مربوط به شارژر دستگاه است.
مراحل آموز تعمیر شارژر موبایل
در آموزش تعمیر شارژر موبایل که در این مقاله برای شما در نظر گرفته ایم، شما باید مراحل مختلفی را طی کنید. ابتدا باید شارژر را با یک مولتی متر تست کنید. برای تست شارژر به یک مولتی متر و یک کابل یو اس بی نیاز دارید. سر یو اس بی کابل شارژر برای تست باید سالم و سر متصل به گوشی باید لخت شده باشد تا به پروب های مولتی متر متصل شود.
در قدم بعدی، سر یو اس بی باید به سوکت USB متصل شود و آدابتور نیز به یک تستر وصل شود. همچنین آداپتور را به یک تستر می زنیم تا بتوانیم آن را تست کنیم.
در مرحله بعدی مولتی متر را روشن می کنیم و آن را روی اندازه گیری ولتاژ تا 20 ولت قرار می دهیم. سپس سری های مولتی متر را به سر کابل موبایل متصل می کنیم. در این مرحله اگر مولتی متر ولتاژ 4.5 تا 5 را به شما نشان دهد یعنی شارژر سالم است و در غیر این صورت شارژر خراب است و احتمال آسیب زدن آن به باتری وجود دارد.
در مرحله بعدی آموزش تعمیر شارژر موبایل وظیفه ما انجام تست جریان است. برای تست جریان باید مولتی متر را روی 20 آمپر قرار دهیم. در این قسمت باید دقت داشته باشیم که باید نوشته های سری شارژر را بررسی کنیم که جریان سری چه میزان است. سپس باید عدد مورد نظر را با عددی که مولتی متر نشان می دهد مقایسه کنیم. اگر این اعداد یکسان باشند یعنی شارژر از لحاظ ارائه جریان مشکلی ندارد. البته در برخی مواقع شارژر غیر اصلی است و جریان نوشته شده روی آن واقعی نیست. در قدم بعدی باید شارژر را باز کنیم تا قطعات داخل آن را تست و عیب یابی کنیم.
باز کردن شارژر بسیار راحت است. شما باید برد شارژر را خارج کنید تا قطعات روی آن را بررسی کنید. هنگامی که برد شارژر را از بدنه جدا می کنید قطعات مختلفی مانند ترانزیستورها، پل دیود، مقاومت، خازن و … را روی آن مشاهده می کنید. در این قسمت همچنین باید بررسی کنید که کدام قطعات روی برد سوخته یا ارتباط خود را با پایه های برد از دست داده اند. در اغلب مواقع، مشکل شارژ نکردن سری شارژر به خرابی خازن برد آداپتور بازمی گردد. این خازن عمر محدود و معینی دارد و بعد از کار به تعداد ساعات معین خراب می شود یا می سوزد و باید به کلی تعویض شود.
انجام تست های مربوطه
مرحله بعد از آموزش تعمیر شارژر موبایل انجام تست هاست. برای تست کردن این خازن باید مولتی متر را روی حالت تست دیودی قرار دهیم و سپس دو سر پروب های مولتی متر را به خازن متصل می کنیم. اگر در این حالت اتصال کوتاه مشاهده کردید یعنی الکترولیت خازن سوراخ شده و خازن سوخته است و باید تعویض شود.
تستی که در مرحله بعد باید انجام دهید تست ولتاژ است. برای تست ولتاژ مولتی متر را روی حالت اندازه گیری ولتاژ قرار دهید و عدد نمایش داده شده روی دستگاه باید به آرام کاهش یابد. در غیر این صورت خازن برد خراب است. برخی مواقع خازن در واقع سالم است اما چون زمان زیادی از کارکرد آن می گذرذ، ظرفیت آن کاهش یافته است. خازن ها قابل تعمیر نیستند و در صورت خرابی باید به کلی تعویض شوند. خازن جدید باید به لحاظ ظرفیت و نوع خازن با خازن قبلی یکسان باشد.
خازن ها قطب مثبت و منفی دارند و باید با توجه به همین قطب ها جایگذاری شوند در غیر این صورت خازن منفجر شده و می سوزد. دقت داشته باشید که پس از لحیم کاری سطح برد را به خوبی تمیز کنید تا تکه های لحیم روی برد تاثیرمنفی نگذارند. می توانید برای این منظور از سرم تمیزکننده برد استفاده کنید.
تعمیر شارژر فست شارژ
تعمیر شارژر فست طبق مراحل زیر صورت می گیرد.
ابتدا درب شارژر را باز کنید.
سپس برد شارژر را خارج کنید. برد داخل آدابتور معمولا به چایی پیچ نیست و به راحتی با دست خارج می شود. البته گاهی برد سفت است و خارج نمی شود. در این صورت باید برد را با پیچ گشتی خارج کنید.
اگر روی سطح برد سیاهی دیدید نشان دهنده این است که برد شما سوخته است. معمولا خازن هایی که ضعیف شده یا سوخته اند تغییر ظاهری مانند بادکردگی، انفجار، تغییر شکل و … دارند.
شارژرهای فست برعکس شارژرهای معمولی دارای چند آی سی هستند. این آیسی ها وظیفه دارد مسیر شارژ از برق شهری به باتری موبایل را بدون آسیب به گوشی هموار کنند. همچنین روی این شارژرها خازن های SMD نیز قرار دارد. همچنین روی این بردها قطعاتی مانند وریستور، مقاومت، ترانزیستور و وریستور نیز وجود دارند که برای ترانس ایجاد فرکانس می کنند. در مرحله آخر باید تمام قطعات روی برد را به طور کامل تست کنید و اطمینان حاصل کنید که این قطعات همگی سالم هستند. اگر مقدار پارامترهای هر قطعه روی مولتی متر از حد مجاز بالاتر یا پایین تر باشد باید تعویض شود.
نکته دیگر این است که همیشه مشکل از آدابتور نیست و گاهی نیز کابل یو اس بی مشکل دارد. کابل یو اس بی در اثر استفاده زیاد و فرسودگی و یا عدم کاربری صحیح گاهی دچار مشکلاتی می شود و اتصالات آن قطع یا سیم ذوب می شود.
آموزش تعمیر شارژر موبایل ، رفع مشکل شارژ نکردن شارژر
برخی مشکلات شارژرها در آموزش تعمیر شارژر موبایل سخت افزاری و مربوط به خرابی برخی قطعات الکترونیکی ریز سری شارژر می باشد که مشکل باید حتما توسط یک متخصص حل شود. اما برخی اقدامات خیلی ساده نیز وجود دارند که در برخی مواقع می توانند مشکل شارژر شما را حل و فصل کنند. در ادامه با برخی از این اقدامات آشنا می شویم.
تمیز کردن پورت گوشی
اولین اقدامی که ممکن است مشکل گوشی شما را برطرف کند تمیز کردن پورت گوشی است. پورت گوشی به تدریج با گرد و خاک پوشیده می شود و در نهایت تجمع این گرد و خاک ممکن است باعث تضعیف جریان شود زیرا ارتباط زبانه پورت گوشی با کابل را به طور کامل قطع می کند. برای حل این مشکل با تکه ای پنبه و یا دستمال نرم، گرد و غبار پورت گوشی خود را بگیرید. پس از این کار دوباره شارژر را تست کنید. اگر مشکل حل شده باشد دلیل آن همان غبار روی پورت گوشی است.
ری استارت کردن موبایل
گاهی گوشی دچار مشکلات نرم افزاری می شود و برخی فایل های سیستمی که کش گوشی را پر کرده است اجازه شارژ شدن گوشی را نمی دهد. در این مواقع گوشی شما واکنشی به شارژ نشان نمی دهد. در این مواقع معمولا گوشی نسبت به هدفون و باقی اتصالات گوشی نیز واکنشی نشان نمی دهد. در این مواقع بهترین راه حل ری استارت کردن گوشی و پاک کردن کش گوشی است. هنگام پاک کردن کش اصلا نگران نباشید زیرا کش گوشی حاوی اطلاعات کاملا غیر ضروری می باشد.
گاهی نیز مشکل می تواند از سوکت شارژ باشد. در برخی موارد ضربه به شارژر و یا بی دقتی در اتصال می تواند باعث کج شدن و یا آسیب به سوکت شارژر می شود. قبل از دور انداختن شارژر حتما سری شارژر را با یک کابل دیگر امتحان کنید.
توصیه های نهایی آموزش تعمیر شارژر موبایل
در این بخش از مقاله به آموزش تعمیر شارژر موبایل پرداختیم. شارژر خود را در حالتی که اتصالی با گوشی ندارد و گوشی را شارژ نمی کند در پریز برق رها نکنید. این اقدام تاثیر بسیار منفی بر کیفیت و سرعت شارژ و همینطور عمر شارژر دارد.
مراقب باشید که شارژرتان در محل مناسبی قرار داشته باشد. مکان مناسب جایی است که امکان کشیده شدن، ضربه خوردت، بریدن و تماس با آب برای آن حداقل باشد.
به طور جدی از خیس شدن شارژر خود جلوگیری کنید. خیس شدن شارژر شاید بلافاصه تاثیر نگذارد ولی تاثیر آن در بلند مدت روی عملکرد گوشی تاثیر خواهد گذاشت. همچنین می توانید با استفاده از برخی شیلدها و کاورهای مخصوص از رسیدن آب و رطوبت به شارژر جلوگیری کنید.